Terug

Wat is Propionibacterium acnes?

Propionibacterium acnes is een bacterie die je veel op de huid voorkomt en het is de grote veroorzaker van Acne (lees hier wat acne is). Iedereen heeft deze bacterie bij zich maar als de omstandigheden van de huid, de goede en slechte bacteriën niet in balans ( microbioom) zijn dan kunnen ze toeslaan. Ook door ene onbalans in de hormonen kan er onbalans in de huid ontstaan in de huid en kan de bacterie toeslaan.

Deze bacterie  is gek op talg en kan zich dankzij de overmatige talg goed vermenigvuldigen, diep in de porie. Ophoping van dode huidcellen aan het oppervlak van de huid en aan de binnenkant van de porie belemmert de vrije uitvloeiing van talg over de huid. Samen met huidirritatie die wordt veroorzaakt door huidverzorgingsproducten of zonlicht, leiden deze omstandigheden tot acne.

Wat je aan acne kan doen lees je hier.

Een product met probiotica ( lees hier wat probiotica is) kan helpen in de strijd tegen propionbacterium acnes, je kan hiervoor de producten van  zZacht inzetten.

Alle anti acne producten vind je hier

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box