Terug

Zo bepaal je jouw wenkbrauwvorm

Zo bepaal je jouw wenkbrauwvorm

Hoewel jouw wenkbrauwen oorspronkelijk bedoeld zijn om vochtdruppeltjes en vuildeeltjes op te vangen zodat ze niet in je ogen komen, zijn ze natuurlijk ook een natuurlijke omlijsting van je gezicht. Als je wilt dat je wenkbrauwen optimaal jouw gezicht vormgeven, dan moet je die lijst wel een mooie wenkbrauwvorm geven. En al dat gepluk kan nog best wel eens verwarrend zijn. Maar eerst moet je die vorm gaan bepalen en hoe weet je welke wenkbrauwvorm bij je past? Met deze tips voor mooie wenkbrauwvormen kom je al een heel eind.

Hoe vind je de perfecte wenkbrauwvorm?

De perfecte wenkbrauwvorm vinden is beste lastig, want er zijn zoveel verschillende wenkbrauwen en zoveel verschillende gezichten. Ten eerste is het belangrijk om je wenkbrauwen te laten passen bij je gezichtsvorm. Er zijn immers zoveel verschillende wenkbrauwmodellen en je wil niet te snel aan het epileren slaan.

Wenkbrauwvorm bepalen

Eerst ga je de vorm bepalen van je gezicht. Je hebt verschillende gezichtstypes. Ik zal ze hieronder allemaal bespreken:

  • Lang gezicht: Als je een lang gezicht hebt, wil je geen vorm wenkbrauwen met een flinke boog bij je gezicht epileren, of ze zo hoog mogelijk maken, want dan maak je je gezicht juist langer. Een rechte, vlakke wenkbrauw past het best bij jou.
  • Vierkant gezicht: Heb je een vierkant gezicht? Dan past juist weer een mooie wenkbrauw met een goede boog bij je, omdat dit je gezicht wat zachter doet ogen.
  • Rond gezicht: Een rond gezicht? Zorg dan ook dat er een goede 'knik' (arch) in je wenkbrauw zit, en zorg dat hij zo min mogelijk rond loopt, maar liever wat hoekige vormen heeft.

Jouw perfecte wenkbrauwvorm bepalen - Wenkbrauwen vormen - Viva Donna

Zo bepaal je de juiste wenkbrauwlengte.

Heel belangrijk: de juiste lengte van je wenkbrauwen bepalen. Als je wenkbrauwen te veel doorloopt, dan kan je gezicht er ouder, triester en vermoeider uitzien. Als het op de juiste hoogte stopt dan kan dat het gezicht juist een frisse, stralende en jongere uitstraling geven. 

Zo bepaal je de lengte van jouw wenkbrauw: Houd een potlood omhoog langs je neusgat richting je haarlijn ( van de neus naar punt A op de foto hierboven) – hier zou je wenkbrauw moeten beginnen. Als je nu het potlood diagonaal langs je neusgat houdt, richting je buitenste ooghoek ( op de foto van je neus naar punt C) , vind je de plek waar je wenkbrauw zou moeten eindigen en zorg je voor mooie wenkbrauwen.

Als je natuurlijke wenkbrauw verder dan dit punt komt, kun je hem beter zo laten en daar geen haartjes epileren. In plaats daarvan skip je het aanzetten met een potlood aan het einde van je wenkbrauw, zodat het niet too much wordt. Als je je wenkbrauwen juist wilt verlengen, mag je zeker wel aan de slag met een potlood. Teken dunne, korte streepjes die lijken op haartjes in plaats van één lijn, en veeg ze een beetje uit voor het mooiste resultaat. Dat doe je bijvoorbeeld met deze wenkbrauwgels voor mooie wenkbrauwen.

Welke wenkbrauwboog past bij mijn wenkbrauwen?

Nu gaan we bepalen welke wenkbrauwboog het mooiste bij jouw wenkbrauwen staat. Om de perfecte wenkbrauwboog te bepalen, houd je een potlood naast je neusgat in een hoek van 45 graden zodat hij over je pupil gaat. ( op de foto van je neus naar punt B) De boog zou op de plek waar het potlood je wenkbrauw raakt moeten zijn. Maak je geen zorgen over een te scherpe hoek of een te subtiele boog – je natuurlijke wenkbrauwvorm weet precies hoe-ie moet zijn en je hoeft dus niet (teveel) te epileren.

Zo kies je je wenkbrauwkleur

De wenkbrauw met de perfecte vorm voor jouw gezicht is de eerste stap, dan komt de juiste kleur. Hou je van een donkere wenkbrauw als de Kardashians? Zorg dan dat je wenkbrauwen niet te dik zijn, want dit wordt al snel teveel. Wanneer je grijs of heel lichtblond haar hebt, zorg dan voor zacht gekleurde volle wenkbrauwen in een mooie asblonde kleur. Heb je bruin of zwart haar? Probeer je kleur dan zo goed mogelijk te matchen met je wenkbrauwen en vermijd kleuren met een rode ondertoon, ga altijd voor askleuren. Divaderme wenkbrauwpoeder is ideaal voor mooie volle wenkbrauwen!

Heb je een wat kleiner gezicht? Zorg ook dan dat je wenkbrauwen je niet gaan overpoweren, en shape je wenkbrauwen wat kleiner. Heb je een wat voller gezicht? Zet ze dan juist wat aan. Zo makkelijk kan het zijn. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »