Terug

De geschiedenis van de Lipgloss

De lipgloss is een van de producten die ongetwijfeld het gezicht van de schoonheidsindustrie heeft veranderd, dus het is geen wonder dat de geschiedenis van lipgloss zo intrigerend is. Sprankelende, glinsterende, glanzende en hydraterende lippen voor tientallen jaren, dit revolutionaire product werd bijna onmiddellijk een favoriet!

De eerste lipgloss?

Ook Max factor stond weer aan de wieg van de geschiedenis van de lipgloss. In het begin van de 20e eeuw werd de glamour en decadentie van de film enigszins beperkt door de verschijning van make-up op de gezichten van de acteurs. Hoewel Technicolor de wereld had geïntroduceerd op een nieuwe, brutale en kleurrijkere manier om films te bekijken, had de make-upindustrie de innovatie nog niet ingehaald.

Make-upartiesten gebruikten nog steeds dezelfde cosmetica die ze gebruikten voor acteurs in zwart-witfilms. Dit effende de weg voor de eerste make-up die werd gebruikt in kleurenfilms. De volgende uitvinding kwam in 1930, toen hij de lipgloss introduceerde.

Speciaal gemaakt voor film, de oorspronkelijke bedoeling van de glans was om de lippen een glanzend uiterlijk te geven op de camera. De eerste in de handel verkrijgbare lipgloss heette X-Rated en het was een hit toen het in 1932 in de winkels werd geïntroduceerd. In feite bleef het in productie tot 2003, toen Max Factors moedermaatschappij Proctor and Gamble het stopte.

X Rated de eerste lipgloss

Een andere topper was de Lip Smacker. Die werd in 1973 door Bonne Bell vervaardigd. Deze lippenbalsem werd speciaal gemaakt voor de schoolgaande meisjes. Ze werden in diverse smaken gemaakt wat dus echt een hype werd. De eerste smaak die in winkels verscheen, was Strawberry, en het was een smash, niet in de laatste plaats omdat het zo onverwacht en trouw aan zijn naam was.

Tegenwoordig is dit legendarische product verkrijgbaar in vele smaken, variërend van Berry Peach en de best verkopende Dr. Pepper tot Watermelon Cherry Kool-Aid en Rock Candy. Het bedrijf heeft ook de formules bijgewerkt; nu zijn er, naast de originele vochtregulerende versie, ook glanzende, iriserende en vloeibare versies.

De Lipgloss van nu!

De lipgloss is nog steeds hot! Tegenwoordig is lipgloss een van de meest innovatieve producten die er zijn. Het wordt voortdurend opnieuw uitgevonden en opnieuw geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van vrouwen over de hele wereld. Van volledige pruilende tot sprankelende lippen, het meest gewenste uiterlijk kan gemakkelijk worden bereikt met een gladde lipgloss. Wat meiden willen volle lippen en die krijg je optisch met een lipgloss.

Bekijk alle make-up producten uit ons assortiment nog eens op uw gemak. klik hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »