Terug

Wat is de beste handverzorging

Verzorg jij je handen dagelijks? Onze handen zijn kwetsbaarder dan we denken: bij vrijwel alles wat we doen gebruiken we ze. De hele dag door pakken we dingen vast, we wassen ze regelmatig en ze worden blootgesteld aan diverse weersomstandigheden. Zeker in de winter is het van belang om je handen goed te verzorgen. Wij geven je daarom een paar tips voor een optimale handverzorging.

Waarom handverzorging?

Waarom is het belangrijk om de handen goed te verzorgen? In de eerste plaats is de kou natuurlijk een grote boosdoener voor de conditie van je handen, waardoor ze gemakkelijk uitdrogen. Maar ook binnen loop je het risico om je handen te beschadigen. Doordat we in de winter de verwarming lekker hoog zetten, neemt de luchtvochtigheid af. Ook dit droogt je handen uit, net als wanneer je iets met natte handen gaat schoonmaken. Winterdepressies, slecht slapen, stress en ongezond eten -iets wat veel voorkomt in deze tijd van het jaar- verbeteren ook niet de kwaliteit van onze huid.

En wat dacht je van de invloed van water? Iedere keer als je huid met water in aanraking komt wordt de PH-waarde ( zuurtegraad) van de huid aangetast en heeft de huid de tijd nodig om weer bij te komen. Als je vaak met je handen in het water zit heeft je huid geen tijd om bij te trekken voor de huid weer “aangetast” wordt door het water en dan wordt de natuurlijke bescherming van de huid kwetsbaar en kan je huidklachten krijgen.

Goede handverzorging

Wat is de beste handverzorging? Het is vooral verstandig om te zorgen dat je handen altijd droog zijn wanneer ze aan de kou worden blootgesteld en dat je je handen niet droog wrijft maar dept. Gebruik ook altijd een handzeep die zacht is voor je huid, die haar niet uitdroogt. ( bijvoorbeeld van Loveli of zZacht)  Daarnaast is een verzorgende en hydraterende handcrème essentieel om de conditie van je huid te verbeteren. Zet deze bijvoorbeeld naast de kraan, zodat je het direct op je handen kunt smeren na het wassen. En smeer iedere avond voor je gaat slapen je handen in met handcrème zo heeft het de hele nacht de tijd om in te trekken.

Ook een handscrub kan veel goeds doen voor de huid van je handen. Het verwijderd de dode huidcellen zodat de handcrème beter wordt opgenomen. En sommige handscrubs bevatten een verzorgende olie waardoor het direct verzorgd en niet vet is. Een zachte handscrub mag je dagelijks een keertje gebruiken en een grover handscrub adviseren we 2-3 keer per week.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »