Terug

Wat zijn Milia?

Milia wordt ook wel gerstekorrels genoemd. als je er eentje hebt dan noem je dat een milium.  Het zijn kleine oppervlakkige ophopingen van talg net onder de huid. Ze zien eruit als kleine witte bolletjes van ongeveer 1-3mm groot. Je ziet ze het meeste op je gezicht en daarvan het meeste op de wangen en rondom de ogen. Je kan ze al van baby af aan krijgen. Hoewel deze gerstekorrels onschuldig zijn, worden ze cosmetisch wel als vervelend ervaren.

milia.jpg

Wat is de oorzaak van milia?

Milia zijn kleine cystes gevuld met hoornschilfers en talg afkomstig van de huid. Ze komen het meeste voor bij een extreem vochtarme huid. Op het moment dat de huid extreem vochtarm is dan gaat de huid zich beschermen tegen extra vocht afname. Hierbij kapselt het de hoornschilfer met de talg in. Waarom dat precies is hebben ze nooit echt kunnen achterhalen helaas.

Wat kan je zelf doen tegen milia?

Milia kan je alleen weg laten halen bij een specialiste. Zij maakt dan een minuscuul klein gaatje in de huid en kan het er dan zo uitdrukken. Dit doen ze zonder de huid te beschadigen( als ze het goed doen tenminste).

Zoals we je hierboven al vertelde komen milia vaak voor bij vochtarme huidjes. Het is dus aan te raden om goede vochtverzorgingsproducten te gaan gebruiken. En rondom de ogen is het slim om een goede oog crème te gaan gebruiken. Je ziet dat als je meer producten gebruikt die het vocht beter vasthouden en de huid meer beschermen, dat de milia vanzelf minder worden.

Verder is het belangrijk om de huid 2x per week goed te scrubben en de huid te ontdoen van de dode huidcellen ( hoornschilfers) en talg.  Hierdoor heb je ook al minder kans op milia.

Als je milia zelf wilt verwijderen( wat wij niet adviseren), doe dit dan met een milia naaldje, prik een kleine gaatje in de huid vanaf de zijkant en druk met tissues om je vingers zacht aan de zijkant. Doe dit nooit hard want als de huid beschadigt dan kan je een litteken overhouden.

 

Bekijk hier  alle Acne producten 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

acne / puistjes / mee-eters  / Milia

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box