Terug

Make-up bij gevoelige ogen

Met make-up creëer je een betere en mooiere versie van jezelf dan die je al bent. Je kan de mooie kanten van je huid accentueren en de minder mooie kanten camoufleren. Maar wat nou als je jou make-up hebt opgebracht en je ogen beginnen te protesteren. Je krijgt jeuk, rode ogen, irritatie, tranen… Moet je nu gedag zeggen tegen oogmake-up? We geven je hier make-up tips voor jou gevoelige ogen, die je mogelijk helpen om toch een leuke oogmake-up aan te brengen!

Make-up bij gevoelige ogen.jpg

Speciale Make-up producten voor gevoelige ogen

Sommige vrouwen hebben jammer genoeg overgevoelige de ogen die snel reageren op een bepaald ingrediënt in de make-up producten. Het kan zijn dat je die producten altijd al gebruikte en ineens een reactie krijgt door dat de huid een allergische reactie hebt opgebouwd, maar het kan ook voorkomen bij een product dat je nog nooit hebt gebruikt. Dan ben je allergisch voor een van de ingrediënten van het product.  Als je er achter kunt komen welk ingrediënten dat is dan ben je al een hele stap verder! 

Natuurlijk kun je al voor producten kiezen die zo weinig mogelijk allergenen bevatten. Allergenen zijn stofjes waar mensen sneller een reactie op krijgen. Bijvoorbeeld de kleurstof groen in oogschaduw is een stof waar meer mensen een reactie op krijgen dan bijvoorbeeld de kleur blauw. Waar dat aan ligt daar zijn ze nog niet helemaal achter.

Voorkomen dat jouw ogen niet zo snel reageren?

Als je snel reageert op make-up producten dan kan je bijvoorbeeld door een arts of dermatoloog laten testen of je ergens allergisch voor bent. Je kunt ook proberen om alleen oogmake-up producten te gebruiken die het label ‘hypoallergeen’ dragen. Dit betekent dat deze make-up slechts een kleinere kans op een allergische reactie geeft. Het zijn producten met milde ingrediënten. In veel gevallen is het gewoon even uitproberen om de producten te vinden die je goed kunt verdragen.

make up voor gevoelige ogen | Make up ogen kopen ✓ Vóór 12:00 besteld morgen in huis - Viva Donna

Tips voor make-up bij gevoelige ogen

 • Make-up merk; Een make-up merk kan van groot belang zijn. Kies voor een hypoallergeen merk, een natuurlijk make-up merk, ecologische/ biologisch make-up merk. Deze merken bevatten vaak minder conserveringsmiddelen die sneller een reactie op de huid geven. Dit is geen garantie, maar deze producten geven vaak minder snel een reactie op de ogen.

 • Houdbaarheid; De houdbaarheid van de make-up is ook erg belangrijk, vooral bij je ogen. Een mascara is ongeveer 3 maanden houdbaar. Maar op ieder product staat een symbooltje van een open potje met een cijfer erin. Dat cijfer staat voor het aantal maanden dat je product na opening houdbaar is. Schrijf dus op je product wanneer je het opent. Hoelang kun je make-up bewaren.

 • Schone kwasten/penselen; Werken met schone kwasten en penselen is ook erg belangrijk, want er zitten veel bacteriën op je huid, zowel goede als slechte bacteriën. Iedere keer dat je je kwasten over je huid heen haalt, komen er een aantal van die bacteriën op je kwast te zitten en die breng je de volgende keer weer vrolijk aan op je gezicht. Wij adviseren je kwast eens per 2 weken – eens per maand schoon te maken. Hoe je je kwasten goed reinigt dat lees je hier.

 • Oogremover; Ook het reinigen van je ogen kan enorm van belang zijn als je gevoelige ogen hebt. Kies voor een echte oogremover en ga niet met een gezichtsreiniging je ogen reinigen. Dat is niet oplosbaar in het oogtraanvocht dus dat blijft achter het oog zitten en kan op de lange termijn voor problemen zorgen.
  Gebruik een ooglotion die niet voor waterproof oogmake-up is. Deze zijn vaak zachter. Breng het aan op een wattenschijfje en reinig de oog huid met zachte bewegingen en druk! Dit voorkomt niet alleen geïrriteerde ogen maar ook huidveroudering. Zorg ook dat je altijd goed je make-up verwijdert voor je gaat slapen. Achtergebleven make-up resten en vuil zijn vaak de oorzaak van geïrriteerde ogen.

 • Wees lief voor je ogen; Bij een prikkelend gevoel en tranende ogen is de neiging groot om eens goed door je ogen te wrijven. Niet doen! Daar wordt het alleen maar erger van.

 • Oogcrème; Breng op je oogleden eerst een dunne laag oogcrème aan voor een goede verzorging en hydratatie van de huid.

 • Primer; breng een primer ( oogschaduw basis) aan op je huid voordat je oogschaduw gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw beter blijft zitten.

 • Oogschaduw; Gebruik crème oogschaduw ipv oogschaduw poeder. Dit dwarrelt niet naar beneden tijdens en na het aanbrengen. En gebruik zeker geen glitter oogschaduw!

 • Niet in het oog; Gebruik geen make-up zoals eyeliner in het oog, hierdoor kunnen je ogen meer gaan irriteren en tranen.

 • Mascara; Gebruik alleen mascara op je bovenste wimpers. Omdat gevoelige ogen meer tranen kan je mascara op onderste wimpers alleen maar uitlopen. Probeer ook mascara’s te vermijden waar vezels inzitten voor extra volume. En kies ook niet voor een waterproof mascara. Daar zitten weer extra stofje in die de mascara waterproof maken en waar jij allergisch op kan zijn. Kies voor een simpele hypoallergene mascara daar zitten zo min mogelijk toevoegingen in.

 • Oogdruppels; Als je oogdruppels gebruikt, breng ze dan minimaal een half uur tot uur in voordat je je make-up gaat aanbrengen. Anders kunnen de ogen nog wat waterig of gevoelig zijn.

De make-up producten van ZAO die wij verkopen zijn ideaal producten als make-up bij gevoelige ogen.

Heb jij gevoelige ogen? Gebruik vanaf nu dan alleen nog maar make-up dat 100% natuurlijk is. Daarvan heb je minder snel allergische reactie of gevoeligheidsreacties dan van andere merken.

De beste make-up bij gevoelige ogen:

Hieronder zie je een foto van ZAO make-up. ZAO is 100% natuurlijk en werkt veel met het ingredient Bamboe, wat heel zacht is voor de huid, heel veelzijdig is omdat je het in veel make-up producten kunt gebruiken en heel duurzaam.

De magie van ZAO make-up - Viva Donna

Al onze make-up producten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box