Terug

Wat zijn fillers?

Fillers zijn stofjes die je ergens aan toevoegt zodat je rimpels minder goed ziet. Je hebt natuurlijke fillers die je aanbrengt op de huid en je hebt fillers die je in de huid spuit.

Wat zijn fillers.jpg

Filler zonder naald

Bij fillers denken mensen eigenlijk direct aan botox, cosmetische ingrepen, cosmetisch artsen enz. Maar je hebt heel veel fillers die je zonder prikken aan brengt op de huid. Deze fillers hebben een kort durend effect op de huid.

  • een filler tegen uitwendige rimpels

Deze filler vult als het ware de rimpel op.  Hierdoor wordt de rimpel minder zichtbaar. Dit wordt vaak gebruikt op rimpels rondom de mond ( Bij het zogenaamde plooirokje, de rimpels die verticaal op de liplijn staan waardoor lipstick gemakkelijker uitloopt) en rondom de ogen ( ookwel de kraaienpootjes genoemd). Het is een tijdelijke oplossing voor rimpels.  

  • Een liftende filler tegen uitwendige verslapping

Er zijn ook liftende fillers die je op de huid aanbrengt, deze fillers liften de huid ook tijdelijk. Het kan soms een beetje een trekkerig gevoel geven en het kan maximaal 12u aanhouden. Ook dit is een tijdelijke filler.

  • Een filler tegen grove poriën

De laatste soort filler die je hebt voor uitwendig gebruik is er voor de grove poriën en de schijn-poriën. Door deze filler met kloppende bewegingen in te kloppen op de poriën, worden ze minder zichtbaar. je vult ze als het ware op. Dit kan geen kwaad als je de huid maar weer dagelijks goed reinigd.

 

Fillers met naald

De fillers die je in de huid spuit dat zijn de fillers zoals botox, deze worden ook wel injectables genoemd. Je hebt de volgende soorten fillers / injectables:

  • fillers met Hyaluronzuur

Hyaluronzuur fillers zijn één van de meest gebruikte fillers in cosmetisch Nederland. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die de huid soepel, veerkrachtig en gezond houdt. Maar naarmate we ouder worden neemt het percentage hyaluronzuur in de huid af. Dit zorgt ervoor dat de huid slapper wordt en rimpeltjes ontstaan. Om de huid haar frisse en jonge uitstraling terug te geven werken wij met de fillers met hyaluronzuur. Deze fillers worden gebruikt om rimpeltjes, plooien, volumeverlies en oneffenheden op te vullen.  

  • collageenfiller

Wanneer er sprake is van diepere rimpels en plooien in de huid wordt er gebruik gemaakt van een collageen filler. Deze filler bestaat uit de lichaamseigen stoffen calcium en fosfaat; dit zorgt ervoor dat de filler binnen drie maanden wordt vervangen door collageen wat wordt aangemaakt door het lichaam. Na ongeveer 24 maanden breekt het lichaam de aangemaakte deeltjes op een natuurlijke manier af. 

  • lipofilling

We kennen het allemaal: naarmate we ouder worden, verdwijnt er volume in het gezicht en komt het erbij ongewenste plekken weer bij aan. Met lipofilling wordt het ongewenste vet weggehaald en vervolgens gebruikt als volume voor het gezicht. Zo kunt u uw wangen, wallen of holle oogkassen laten opvullen. Het nadeel van deze filler kan zijn dat er sprake is van een langdurig resultaat. 

  • permanente fillers

Sinds 1 januari 2015 zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden in Nederland verboden. Behandelingen met tijdige fillers zoals hyaluronzuurfillers en fillers met collageen kennen deze risico’s niet. Het lichaam breekt immers de fillers weer af.

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »