Terug

Hoe behandel je kloven in de handen

Als je problemen op de huid van de handen en de voeten wilt voorkomen dan moet je ze goed verzorgen met speciale huid en voetverzorging. Helaas zijn de handen en voeten vaak de plekken die snel vergeten worden te verzorgen. Hierdoor kan je klachten krijgen. Onze tip: Smeren. Hoe je het beste kloofjes in je handen kunt voorkomen en behandelen dat vertellen we je hieronder.

Hoe ontstaan kloofjes op je handen?

Kloofjes ontstaan doordat onze vingertoppen minder talgklieren hebben dan de rest van onze huid. Hierdoor wordt minder huidvet geproduceerd en droogt de huid sneller uit. Daardoor kunnen kloofjes ontstaan. Daarnaast komen je handen vaak in aanraking met stoffen die een directe aanslag zijn op je vochthuishouding, zoals zeep en schoonmaakmiddelen. Draag daarom huishoudhandschoenen bij het afwassen of schoonmaken.

Ook temperatuurverschillen dragen bij aan kloven in de handen. Zeker bij koud weer droogt de huid bij de vingertoppen snel uit. En hoewel je zou denken dat je handen wassen met water zou bijdragen aan het vocht in je huid, is het tegendeel het geval. Door het wassen van je handen drogen ze juist uit. Daarom raden we aan je handen in te smeren met een natuurlijke verzorgende handcrème, elke keer nadat je ze hebt gewassen. En wij raden aan om je handen voor het slapen gaan dik in te smeren met deze handcrème. Draag hier overheen katoenen handschoentjes, dan wordt je beddengoed niet vet en door de warmte die erin ontstaat neemt de huid de werkstoffen het beste op.

Hoe voorkom je kloven in je handen

Het is bij kloven belangrijk dat voorkomen beter is dan genezen. Dus dat betekend als je je huid goed moet verzorgen, dan is de kans dat je kloven krijgt een stuk kleiner! Als je ze goed verzorgt dan kan je een hoop leed voorkomen.

Door de handen 2 keer per week een speciale handscrub te geven en ze in de smeren met handcrème dan verzorg je ze heel goed en voorkom je veel leed. De scrub verwijderd de dode huidcellen waardoor een handcrème beter in kan trekken.

Heb je last van eelt op je handen? Dit kan in de winter ook een bron zijn voor kloven! Ook eelt kan je verminderen door wekelijks de huid van je handen met een handscrub te behandelen. Heb je hele diepe kloven in eelt op je handen? Scrub dan ’s avonds voor het slapen gaan en druppel er pure vitamine D olie in. Handschoenen aan en gaan slapen. Tijdens onze slaap herstelt de huid het snelst. Herhaal dit om de dag. Je zal zien dat het snel beter wordt.

 

Bekijk hier onze hand en voetverzorging 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »