Terug

AHA's / Alpha Hydroxy Acid

Wat zijn AHA's?

AHA is een afkorting voor Alpha Hydroxy Acids en dit zijn (fruit)zuren zoals lactose, appel, citrus, fruit en glycolzuren ( lees meer over glycolzuur en andere aha's). AHA’s zorgen ervoor dat de extra lagen dode cellen aan de huidoppervlakte worden verwijderd en daardoor de huid zichtbaar gladder maken. Je komt aha’s vaak tegen in peelings of producten met een peelende werking (lees meer over peeling

Wel is het belangrijk om erop te letten dat als er op een cosmetisch product staat dat er AHA’s in zitten, te kijken of het product pH-neutraal is. (zie Wat is PH Neutraal)  Als dat niet het geval is hebben de AHA’s eigenlijk geen enkel voordeel voor de huid. Zuren verlagen namelijk de zuurtegraad waardoor de dodehuidcellen los kunnen laten. Zepen zijn basisch ( het tegenovergestelde van een zuur) en kunnen de werking van aha’s tegenwerken.

Wat zijn BHA’s?

Deze afkorting staat voor Beta Hydroxy Acids oftewel bèta hydroxy zuur, een anti-verouderingsingrediënt. BHA’s zijn zachter dan de fruitzuren van de AHA’s omdat de moleculen groter zijn dan bij AHA’s en dus niet zo diep in de huid terecht komen, waardoor minder irritatie wordt veroorzaakt.

Hier vindt je producten met aha's en bha's

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!
Uvindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »