Terug

Wat is glycatie van de huid en wat doe je er tegen?

Glycatie is een proces is de huid die bevorderd wordt door suiker. Het wordt ook wel versuikering van de huid genoemd. De Collagene en elastine vezels verharden door de suikers  en er is sprake van verkleving van het bindweefsel in de huid. Bij de glycatie ontstaan A.G.E’s ( advanced glycation Endsproducts) Dat zijn stoffen die bij voorkeur zich hechten aan de collagene en elastine vezels. Hierdoor gaan deze vezels verkleven en kunnen niet meer goed hun werk doen. Het gevolg is dan een minder elastische huid en verminderde stevigheid van de huid. Er ontstaat sneller rimpelvorming en de teint wordt dof.

Wat is glycatie.jpg

Wat kan je doen tegen glycatie van de huid?

Het is lastig om alle suikers uit je eten te weren, maar het is wel verstandig om minder suikers te nuttigen. Verder is het verstandig om een anti-age product te gebruiken. Een anti-age product zorgt voor een anti glycatie werking in de huid waardoor de collagene en elastine vezels beter in tact blijven.

Verder is een bindweefselmassage aan te raden. Dit zorgt voor minder verklevingen in de huid. Een bindweefselmassage kan je laten doen door een goede schoonheidsspecialiste, maar er zijn ook apparaatjes die je thuis kan gebruiken om de verklevingen te verminderen. Bijvoorbeeld de Decaar Facemassager.

Gebruik dagelijks een zonbeschermingsfactor. Je vindt ze hier

Collageen & elastine 

A.G.E.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »