Terug

Wat is baking voor visagie term en hoe doe je dat?

Er zijn in de visagie / make-up wereld heel veel beauty termen waar jij wellicht nog nooit van gehoord hebt. De meeste termen zijn wel trend onderhevig. Maar we zullen ze jou zo goed mogelijke uit proberen te leggen. Een van die termen is: Baking. Maar wat betekent dat en hoe kan je dat doen? We leggen het je uit.

Wat is Baking?


Baking is een term die een beetje is overgewaaid uit de Drag Queen wereld. In deze wereld doen mannen zich helemaal omtoveren als vrouw. En dan behoorlijk over de top! De term is een make-up techniek die ervoor zorgt dat je make-up heel erg lang blijft zitten.

 

Hoe maak je Baking make-up?

 Je hebt de volgende producten nodig:

Breng eerst de concealer aan op het gezicht waar nodig. Hierna breng je de foundation aan op het gezicht. Het liefste met een foundation kwast. Breng hierna een dikke laag transparante poeder aan. Je doet dit onder de ogen, onder het jukbeen, op je voorhoofd, het midden van je neusbrug en op je kin.  Laat dit vijf tot tien minuten ‘bakken.’ Hiermee bedoelen ze: laten inwerken. Door de warmte van je huid blijft de concealer en foundation extra lang zitten op de plekken waar je het poeder aanbracht. Na de 10 minuten kan je het restant van de poeder met een grote kwast weg kwasten. Nu blijft je make-up echt fantastisch lang zitten!

 

Onze make-up merken zijn

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »