Terug

Wat kan je doen tegen een trekkerige huid?

Een trekkerige huid kan echt super vervelend zijn. Maar wat is de oorzaak van een trekkerige huid en wat kan je er tegen doen? We vertellen je er in deze kennisbank alles over.

trekkerige huid

Waardoor ontstaat een trekkerige huid?

Een trekkerige huid ontstaat als je vochtbalans niet goed op peil is. Je huid is dus vochtarm. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een trekkerige huid een droge huid is. Een droge huid kan ook vochtarme zijn, maar daar krijg je dan vaak ook schilfertjes te zien.

Dagelijks lopen we buiten, in de zon, wind, airconditioning of centrale verwarming. Al deze invloeden zorgen ervoor dat vocht uit de huid verdampt. Als je huid dan niet optimaal verzorgd of beschermt is dan kan je huid trekkerig gaan aanvoelen.

Ook ervaren we een trekkerige huid na het douchen. De warme of zelfs hete douche onttrekt ook veel vocht aan de huid waardoor je huid trekkerig kan gaan aanvoelen.

Hoe weet ik dat mijn huidvochtarm is?

Een vochtarme huid kan je op de volgende manier herkennen: Als je de huid een klein beetje opduwt en er ontstaan kleine crackelee lijntjes dan is de huid vochtarme. Maar als jij een vochtarme huid hebt dan voel je dat meestal direct na het douchen.

Wat kan je doen tegen een trekkerige huid?

  • Bescherm de huid: bescherm je huid goed met een zonnebrand of een dagcrème waar een SPF in zit.
  • Verzorg de huid: Het is belangrijk om de trekkerige huid goed te beschermen tegen het verdampen van het vocht in de huid. Dit kan je doen door een goede dag- en nachtcrème te gebruiken. En je kan bijvoorbeeld voor het douchen even een extra laagje crème opdoen zodat het vocht minder gemakkelijk kan verdampen.
  • Reinigen de huid mild: Als je snel last hebt van een trekkerige huid adviseren wij je om de huid te reinigen met een reinigingsmilk en lotion, niet met een reinigingsgel en water. Water onttrekt namelijk weer meer vocht uit de huid. Een reinigingsmilk geeft meer comfort in de huid.
  • Hyaluron: gebruik producten waar hyaluronzuur in zit. Deze huideigen stof kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en zorgt voor een goede vochtbalans in de huid.
  • Drink water; ook het drinken van voldoende water is belangrijk als je huid snel een beetje trekkerig aanvoelt. Ga het eens proberen om een maand lang iedere dag 2 liter water te drinken. Je zal zien dat het je huid goed doet.

Je vindt hier alle verzorgingsproducten en voor de producten tegen een trekkerige huid kijk je hier

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box