Terug

Hoe verzorg je droge handen

Het is heel vervelend om klachten te hebben aan handen. Als je problemen wilt voorkomen dan moet je ze goed verzorgen met speciale hand en voetverzorging. Helaas zijn de handen vaak de plekken die veel te lijden hebben onder onze dagelijkse bezigheden zoals huishouden, handenwassen maar ook bijvoorbeeld zwaar werk met je handen zoals tuinieren.
Hierdoor kan je klachten krijgen op de huid van je handen. Onze tip: Smeren. Zeker als je last hebt van droge handen. Hoe je dat het beste kunt doen dat vertellen we je hier.

Droge handen

Droge handen; we hebben er allemaal wel eens last van. Door veel in het water te zitten met je handen en in de winter als het koud is, maar ook door tuinieren of als je bezig bent met klei, steen en stof,  hebben we er vaak last van. Water, de kou en de centrale verwarming onttrekken vocht aan de huid van de handen. Ze hebben daarna weer tijd nodig om bij te komen. Maar die tijden hebben ze vaak niet. Daarom moeten we de handen een beetje extra helpen.

Naast de normale wijze waarop de huid droog kan worden zijn er ook nog mensen die extreem droge handen hebben door bijvoorbeeld eczeem, een allergie, een ziekte of door medicijngebruik. Voor deze mensen is het echt noodzaak om de verzorging van de handen bij te houden.

Hoe verzorg je droge handen.jpg

De droge handen verzorg je op de volgende manieren

  • Draag altijd wanten in de winter als je naar buiten gaat.
  • Sop met handschoenen
  • Als je in de grond werkt of een andere job hebt met zwaar werk voor je handen, draag dan ook handschoenen.
  • Gebruik een milde handwash die de Ph waarde van de huid niet aantast.
  • Gebruik 2x per week een speciale handscrub
  • Doe iedere avond een handcrème op de handen voor het slapen gaan.
  • Kies een goede handcreme, eentje die niet te veel water bevat en waarvan je de werking na een uurtje al niet meer voelt. Goede handcreme zijn er van Alessandro Handverzorging, zZacht Handverzorging en Loveli Handverzorging

De handen en nagels zijn het visite plaatje voor de vrouw zorg daarom  dus dat ze altijd mooi verzorgd zijn. Daarbij kunnen mooi verzorgde nagels natuurlijk niet achterblijven. En ook als man mag je natuurlijk best wat zorg bieden aan droge schrale handen.

Heb jij een probleem met je handen? Wij hebben de oplossing!! Bekijk hier alle hand en voetverzorging

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »