Terug

Oogmake-up bruine ogen

Als je je ogen gaat opmaken dan wil je natuurlijk dat ze zo mooi mogelijk stralen en sprankelen. Je kan op verschillende manieren kijken en beslissen welke kleur oogmake-up je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld door te kijken naar de kleur kleding die je draagt, maar ook door de kleur van je ogen goed te bekijken en daar mee aan de slag te gaan.

Make-up addicts weten het maar al te goed: het zijn de kleuren die op de kleurencirkel aan de andere kant staan( de complementaire kleuren), die de natuurlijke schakeringen van de iris het beste laten uitkomen. Als je bruine ogen hebt dan heb je geluk, want bijna alle kleuren oogschaduw passen goed bij bruine ogen.
Er is alleen een kleur oogschaduw die je beter niet kunt gebruiken en dat is de kleur bruin zelf! Hoe groter het contrast is van de kleuren hoe beter de ogen uitkomen, daarom moet je een beetje uitkijken met bruine kleuren of aarde tinten bij bruine ogen. Dit geeft niet zo’n fris resultaat. Hieronder vind je alle tips:

oogmake-up bij bruine ogen.jpg

Tips voor Oogmake up bruine ogen

  • Brons/goud; Je ogen stralen zonder echt heel erg op te vallen. Je creëert een natuurlijke look. Breng een licht highlichter aan in je binnen ooghoek. Dit voorkomt huilerige ogen. En voor een iets meer opvallende look kies je voor een mooie zwarte eyeliner.
  • Blauw; Blauw tinten laten bruine ogen stralen. Dit komt om dat Blauw en bruin elkaars complementaire kleuren zijn. Er is een heel scala aan soorten blauwe tinten, het hoeft dus niet tuttig te zijn om blauwe oogschaduw te gebruiken. Vind je blauw alleen te heftig combineer het dan met een beetje koper kleurige oogschaduw in je binnen oog hoek.
  • Paars; Paars is ook een van de complementaire kleuren van bruin. Jou bruine ogen krijgen er een beetje een gouden glans van als je paarse oogschaduw op je oogleden gebruikt. Ook een aubergine / paars achtige kleur is erg mooi. Vind je dat te heftig? Neem dan een zwart eyeliner en mascara, dat haalt de heftigheid van de kleur iets weg.
  • Groen; Groen geeft een hele mooie frisse uitstraling bij bruine ogen. Vooral Kaki groen is mooi. Wil je het iets opvallender? Kies dan voor een Lime groene eyeliner.
  • Smokey eyes; Je kan bij bruine ogen iedere kleur smokey eyes maken die je mooi vindt zoals grijs, groen of paars. Maar de klassieke zwarte smokey eyes is denk ik wel het mooiste bij bruine ogen!

Onze make-up merken zijn ZAO, Divaderme, CTZN Cosmetics

Voor al onze make-up producten klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box