Terug

Hoe behandel je een gevoelige huid?

Het hebben van een gevoelige huid kan heel vervelend zijn. Onder de gevoelige huid valt ook de geïrriteerde huid, de allergische huid en de snel rood-wordende huid. Maar we noemen het in deze blog voor het gemak allemaal de gevoelige huid! Maar hoe komt het dat je een gevoelige huid hebt en hoe behandel je de gevoelige huid.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid zien we helaas steeds vaker deze tijd. Het kan diverse oorzaken hebben, oa genetisch, verkeerd gebruik van producten, allergisch aangelegd, enz. He tis belangrijk om eerst uit te zoeken waardoor het komt dat jouw huid gevoelig of geïrriteerd en allergisch reageert. Want als je bijvoorbeeld een allergie hebt voor een bepaalde werkzame stof dan is het al gemakkelijker om te weten hoe je jouw gevoelige huidje het beste kunt verzorgen. 

Reageer jij heftig op bepaalde producten, maar weet je niet waar je precies op reageert? Ga dan naar de huisarts en bespreek dit. Waarschijnlijk zal hij je doorsturen naar een dermatoloog voor een allergie test.

Hoe behandel je een gevoelige huid?

Belangrijk bij een gevoelige huid is dat je producten gebruikt die geen parabenen, siliconen en minerale oliën bevatten. Verder zijne r nog andere stofjes die niet zo lekker zijn voor je huid. De lijst met producten die je beter kan vermijden in je verzorging vind je hier.

Ook kan het zijn dat een huid last heeft van de geur- en kleurstoffen die in bepaalde cosmetica zitten. Kies dus een product waar dit zo min mogelijk in zit.

Reinig je huid 2x daags met een super milde reiniging. Reinig de huid na met een lotion die door een droge, gevoelige huid gebruikt kan worden. En zoals hierboven al verteld is, is het belangrijk om milde verzorgingsproducten te gebruiken. Bijna ieder merk heeft wel een speciale lijn voor de gevoelige huid. 

Ook producten met Pre- en probiotica kunnen de huid goed doen als het gevoelig is. zZacht en Oolaboo morning Dew zijn merken die dit in het assortiment en hebben hele goede resultaten is het versterken van de huid. Hierdoor hebben eczeem en andere klachten van een gevoelige huid minder kans.

Gevoelige huid – Viva Donna

Producten voor een gevoelige, geïrriteerde en allergische huid 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box