Terug

Nagellak zonder schadelijke ingrediënten

Gelukkig zijn de nagellak merken waar minder slechte ingrediënten in zitten gelukkig in opmars! Want helaas zitten er in de reguliere nagellak merken echt veel schadelijke stoffen die niet zo goed zijn voor mens en milieu. De merken die wij aanraden zijn; ZAO en Glossworks. Je kan ze herkennen aan de certificeringen van 10-free / 9-free. Deze certificering geeft aan dat er rep. 10 of 9 minder schadelijke stoffen aan de nagellak zijn toegevoegd.

Nagellak zonder schadelijke ingredienten

Welke stoffen zijn schadelijk in nagellak of kan je beter vermijden?

 

 • Formaldehyde; Formaldehyde wordt in nagellak gebruikt als bewaarmiddel en zorgt ervoor dat de lak hard wordt. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit een ingrediënt is dat verschillende soorten van kanker kan veroorzaken. Gelukkig is deze stof in Europa verboden
 • Formaldehyde hars; Formaldehyde hars is schadelijk voor het milieu en irriteert de huid, longen en ogen.
 • Tolueen; Tolueen is een ingrediënt uit de petroleumindustrie dat de nagellak verdunt en ervoor zorgt dat de nagellak goed gemengd blijft. Het irriteert, bemoeilijkt de ademhaling en maakt je misselijk. Tolueen zorgt ook voor beschadigingen aan het ongeboren kind.
 • Dibutylftalaat ; (DBP) is een weekmaker die zorgt voor een zachtere nagellak die minder snel barst en dus langer op je nagel blijft zitten. Dit ingrediënt is in verschillende onderzoeken al aangetoond als hormoon verstorend en schadelijk voor het milieu.
 • Kamfer verdoezelt de geur van chemicaliën, maar kan erg irriterend zijn voor de huid, ogen en longen.
 • Trifenylfosfaat;  (TPHP) is een stof die er voor zorgt dat de nagellak hard wordt en blijft. Het is een hormoonverstoorder en is schadelijk voor het immuunsysteem en zenuwstelsel.
 • Adsorbeerbare organische halogeenverbindingen (AOX) en Ethyl Tosylaminde zijn ronduit giftig.
 • Ethanolamine; (DEA) zorgt voor de crème-achtige structuur van nagellak, maar vormt ook kankerverwekkende nitrosaminen.
 • Siliconen; Siliconen zorgen ervoor dat nagellak sneller droogt, maar verstoort het hormonale evenwicht en breekt niet af in wateroppervlakken (is dus niet biologisch afbreekbaar).
 • Propyleenglycol; Dit ingrediënt wordt in nagellak gebruikt als verdikker of oplosmiddel, is irriterend (huid, ogen, longen) en versnelt de opname van andere chemicaliën in het bloed.
 • Parabenen; Parabenen worden gebruik als bewaarmiddel/ conserveringsmiddel. Parabenen bootsen het vrouwelijke oestrogeen na met hormonale disbalans tot gevolg. Het reageert ook op UVB-stralen met DNA beschadiging als gevolg.
 • Pijnboomhars; Dit lijkt misschien een natuurlijk ingrediënt, maar het zorgt ervoor dat de nagellak goed blijft zitten, maar is een bekend allergeen dat sterke allergische reacties kan uitlokken.
 • Xylene; Dit is een ingrediënt dat maskeert de geur van nagellak. Het is irriterend (voor huid, ogen, longen), tast het zenuwstelsel aan en is hormoon verstorend.
 • Parfum; Synthetisch parfum is een bekend allergeen en kan irriterend zijn voor de huid, ogen en longen.

Hier vind je de ZAO nagellak en de Glossworks nagellak. Naast betere nagellak hebben deze 2 merken ook betere nagellak remover zonder aceton( ZAO nagellak remover / Glossworks remover)  en nagelverzorging!

Base coat 

Welke nagellak blijft het langste zitten?

 

Nagellak zonder schadelijke ingredienten

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »