Terug

Vette Huid (49)

Filters

Vette Huid

Ieder mens heeft zijn eigen huidtype en of huidconditie, daar weten wij bij Viva Donna alles van. Ieder huidtype heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Het is dus ook erg van belang dat iedereen zijn eigen producten gebruikt die aangepast zijn op het huidtype. Wij vertellen je hieronder alles wat je er over weten wilt.
 

Welk huidtype heb ik?

Als je je huid goed wil verzorgen dan is het belangrijk om ten eerste te weten wat je huidtype is. Als je niet weet wat je huid type is dan kan het gemakkelijk zijn dat je de verkeerde huidverzorgingsproducten koopt en daardoor  sneller problemen krijgt in en op de huid. Zorg dus eerst dat je weet welke huidtype jouw huid is.

De Vette huid:

 
Een vette huid produceert teveel talg (sebum). Samen met zweet en lipiden (vetten) van de bovenste huidlaag vormt dit een glimmend, olieachtig laagje op de huid; het voornaamste kenmerk van een vette huid.
 

Overige kenmerken van de vette huid:

  • verdikte huid
  • grove poriën
  • aanleg tot mee-eters, puistjes en acne: een teveel aan talg kan de afvoergangen van de talgkliertjes verstoppen en afsluiten. 
  
Het voordeel van een vette huid is dat deze minder snel verouderd, het vet beschermt de huid beter tegen schadelijke invloeden van buitenaf en houdt haar zo langer mooi. De huid is soepeler en er ontstaan minder rimpels.
 

Oorzaken van een vette huid:

  • Aanleg: de hoeveelheid talg die wordt geproduceerd varieert van persoon tot persoon en kan erfelijk zijn.
  • Puberteit: tijdens de puberteit neemt de talgproductie onder invloed van geslachtshormonen flink toe. Vooral mannelijke hormonen hebben hier invloed op, reden waarom jongens in de puberteit vaker last hebben van acne dan meisjes.  
  • Hormoonschommelingen: onder invloed van de menstruatie, pilgebruik, zwangerschap, overgang of stress kunnen de hormoonniveaus in het lichaam verstoord raken. Niet de hoeveelheid, maar vooral het verstoorde evenwicht tussen de hormonen onderling dragen ertoe bij dat je een vette(re) huid of acne krijgt.
  • Bacteriën: op je huid zitten altijd bepaalde bacteriën. Bij een vet huidtype kunnen ze sneller een infectie veroorzaken. Producten voor een vette huid helpen deze bacteriën onschadelijk te maken, de talgproductie te reguleren en ondersteunen het helingsproces van de huid.
  • Medicijnen: bepaalde medicijnen kunnen acne veroorzaken of verergeren zoals geneesmiddelen tegen epilepsie, kalmeringsmiddelen of cortisonecrèmes.
  • Verkeerde huidverzorgingsproducten en/of make-up: te vette (oliehoudende) crèmes of make-up of producten die de huid uitdrogen of ontvetten. De talgklieren gaan dan juist harder werken om de huid soepel te houden en de vetbalans te herstellen. 
Wanneer je naast aanleg ook nog een zeer actieve zweetkliertjes hebt, zul je nog sneller last hebben van het kenmerkende glimmende laagje op je huid.
 
Vet of gecombineerd?
De huid kan ook alleen plaatselijk glimmen (T-zone: voorhoofd, neus en kin) en op andere plaatsen droog of normaal zijn. Er is dan sprake van een gecombineerde huid. Dit huidtype heeft een andere verzorging nodig.
Verzorging
Vermijd te agressieve, ontvettende middelen; een beetje talg moet er namelijk wel achterblijven om de huid te voorzien van haar natuurlijke beschermlaagje. Bovendien stimuleren zij de talgaanmaak alleen maar, omdat de huid het verlies aan vet zal willen compenseren.
 
Kies voor milde, zeep- en alcoholvrije producten, speciaal voor de vette huid. Zij richten zich op het reguleren en normaliseren van de talgproductie.
 
 
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »