Terug

Wat te doen tegen droge lippen?

Het is weer echt de tijd van de droge lippen. Als de buitenlucht weer kouder wordt en we in huis de centrale verwarming weer gaan aanzetten, kan je er op rekenen dat onze huid droger aan gaat voelen. De huid verdampt meer vocht en wordt dus ook droger en meer vochtarm. Dat merken we altijd direct als eerste aan onze lippen.
De lippen worden droger, je krijgt losse velletjes op de lippen en er kunnen zelfs kloofjes ontstaan. En als jou lippen zo vervelend aanvoelen dan is het zo gemakkelijk om er aan te zitten of over heen te likken. En dat moeten we nou juist niet doen! Wat je wel moet doen dat vertellen we je hieronder!

droge lippen

Voorkom Lippenbalsem verslaving

Lippenbalsem verslaving; Misschien heb je er wel eens iets over gehoord. Een lippenbalsem verslaving ontstaat omdat de meeste lipbalsems paraffine bevatten die je huid afsluiten, waardoor de vochtbalans verstoord wordt. Hierdoor voelen de lippen weer vervelend droog en trekkerig aan en ga je weer smeren. En zo bereik je dat je niet meer zonder je lipbalsem kunt.

En dit is echt niet gezond. Paraffine is een soort vet dat wordt gemaakt van aardolie / minerale olie. Hier gaat nog een flinke bewerking aan vooraf, waardoor het niet echt als 'natuurlijk' gezien kan worden. Het is een goedkope, kleur- en geurloze stof, waardoor het aantrekkelijk is voor veel cosmetica producenten. Paraffine wordt ook gebruikt om kaarsvet van te maken.

Dit werkt echt tegen droge lippen

  • Gebruik een Lippenbalsem zonder schadelijke ingrediënten zoals paraffine. 
  • Smeer in het begin de lippen iets vaker per dag in. Je zal merken dat je lippen het vanzelf minder nodig gaan hebben.
  • Scrub de lippen een keer per week met een lipscrub om de huid te ontdoen van velletjes.
  • Je kan de lippen ook zachtjes poetsen met een zachte tandenborstel. Doe dit wel echt met beleid! 
  • Breng in ieder geval voor het slapen een lippenbalsem aan! Dan kan het de hele nacht intrekken en dan zijn je lippen 's morgens weer heerlijk zacht.

De Lippenbalsem merken zonder schadelijk stoffen

Wil je alle lippenbalsems nog eens bekijken die wij verkopen? klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box