Terug

ingegroeide haren

Als je jezelf onthaart dan kan je er allemaal wel eens last van hebben; ingegroeide haren. Ingegroeide haren kunnen heel pijnlijk zijn en jeuk veroorzaken. Dus wat kun je doen om het te voorkomen en hoe behandel je dit vervelende probleem? Wij vertellen je het in deze kennisbank!

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Vaak ontstaat een ingegroeide haren na het ontharen, bijvoorbeeld na het scheren of harsen. Je huid kan over het haartje dat je geschoren of geharst hebt, heen trekken. Wanneer de haar terug groeit, kan de haar niet naar buiten.
In plaats daarvan groeit de haar verder onder je huid en daardoor ontstaat er een klein ontstoken of geïrriteerd bultje met de haar erin; een ingegroeide haar. Soms ziet dit eruit als een mee-eter en kan je het gemakkelijk uitdrukken als zodanig, maar als het eenmaal ontstoken is, kan je dat beter niet doen!

Hoe ingegroeide haren voorkomen

  • Scrub ongeveer twee keer per week je huid. Zo verwijder je dode huidcellen, waardoor dode huidcellen de haartjes zo min mogelijk in hun groei belemmeren.
  • Scheer met een schoon en scherp mesje. Scheer bij voorkeur over een natte huid en gebruik scheergel of -schuim om de haartjes soepel te maken. Ga het liefst alleen met de haargroei mee. Het resultaat is misschien iets minder glad, maar je verkleint op deze manier wel de kans op ingegroeide haren.
  • Laat het harsen van de huid over aan je schoonheidsspecialiste!
  • Er bestaan speciale producten tegen scheerirritatie en rode bultjes. zZacht bodycreme en Decaar Oxygengel werkt verzachtend en herstellend.
  • Pas op met crèmes met alcohol als ingrediënt, daardoor droogt je huid uit en dit kan enorm prikkelen.
  • Draag niet te strakke kleding.
  • Gebruik Cosmesuitical Solutions Ingrow Stop, dit vermindert het ingroeien van haartjes.

Hoe ingegroeide haren verwijderen

Ons advies: probeer er zoveel mogelijk af te blijven, maar uiteindelijk moet de ingegroeide haar er toch uit. Dat gebeurt soms vanzelf, maar lang niet altijd. Zoals we hierboven al vertelde kan je het soms als een mee-eter uitdrukken.
Mocht de haar er niet vanzelf uitkomen, kun je het best als de huid goed warm is de haar er proberen uit te krijgen. Na het douchen is bijvoorbeeld een goed moment. Probeer met een ontsmet pincet de ingegroeide haar onder de huid vandaan te krijgen. Ontsmet daarna je huid. Lukt het je niet zelf en wordt de ontsteking na een paar weken steeds groter, ga dan naar de huisarts.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box