Terug

Oogmake-up groene ogen

Als je je ogen gaat opmaken dan wil je natuurlijk dat ze zo mooi mogelijk stralen en sprankelen. Je kan op verschillende manieren kijken en beslissen welke kleur oogmake-up je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld door te kijken naar de kleur kleding die je draagt, maar ook door de kleur van je ogen goed te bekijken en daar mee aan de slag te gaan.

Make-up addicts weten het maar al te goed: het zijn de kleuren die op de kleurencirkel aan de andere kant staan( de complementaire kleuren), die de natuurlijke schakeringen van de iris het beste laten uitkomen. Om groene ogen op te maken, zijn warme tinten, die variëren van paars over koper naar olijf, dus ideaal. Ze zorgen voor een sterk contrast en geven je blik zo een diepe intensiteit.

oogmake-up bij groene ogen.jpg

Maar je kan ook koude kleuren kiezen. Hiermee verkrijg je een meer harmonisch en minder contrasterend resultaat. En om je blik in dit geval meer diepgang te geven, heb je absoluut een zwarte eyeliner nodig. Maak eveneens plaats voor koper- en goudtinten, die je blauwe ogen laten fonkelen als juwelen. Hieronder vind je alle tips:

Tips voor oogmake-up bij groene ogen

  • Smokey eyes; Als je een mooie sprankelende smokey eyes wilt maken als je groene ogen hebt dan kan je 2 opties proberen: Zwart / blauwe smokey eyes of paarse smokey eyes. Dan knalt de kleur van je ogen er echt uit!
  • Paars; Een paarse kleur oogschaduw geeft de ogen een opvallende look. Het laat je ogen spreken en stralen. En het groen van je ogen komt nog beter uit. Dit komt omdat paars de complementaire kleur is van groen.
  • Olijf; Als je je ogen rustig wilt houden kies dan voor olijf. Het laat je ogen sprankelen zonder overdadig te zijn.
  • Koper/ bruin / taupe; Koper en bruin tinten staan heel natuurlijk bij groene ogen. Dat is altijd goed. Fris groen: een frisgroen accent (bijvoorbeeld een limegroene eyeliner) zorgt ervoor dat je ogen goed opvallen
  • Bordeaux; Deze warme kleur staat ook prachtig bij groene ogen, zeker ook als je dat matched met je kleding
  • Zwarte mascara; kies bij deze kleuren een mooie zwarte mascara om de wimpers goed te accentueren!
  • Rode lippen; Ook met een mooie rode lipstick kan je de groene ogen nog mooier uit laten komen. Maar ook een mooie Mauve (paars) achtige kleur matched goed.
  • Gouden glitters; Groene ogen hebben vaak lichtgele of oranje vlekjes in de iris. Die kun je ook extra benadrukken, zodat je ogen extra sprankelend lijken. Dat doe je door goudkleurige oogschaduw met glitters te gebruiken of door een mascara of eyeliner te gebruiken waar ook glitters in zitten.

Onze make-up merken zijn ZAO, Divaderme, CTZN Cosmetics

Bekijk al onze make-up producten hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box