Terug

Wat is couperose en wat doe je tegen couperose?

Wat is couperose?

Couperose zie je op de huid als kleine rode adertjes die kris kras over je gezicht lopen. Het worden ook wel teleangiëctastieën genoemd. Ze komen het meeste voor op de wangen, de kin en de neus. Het is een verstoring in de bloedvaatjes. De bloedvaatjes liggen heel dicht onder de huid en zijn zichtbaar. Couperose is meestal genetisch bepaald, maar komt ook voor bij mensen die de huid niet zo goed beschermen en verzorgen, mensen met een dunne huid en mensen die veel buiten werken.  Je ziet het ook vaak bij mensen die veel roken en of drinken.

Couperose zijn er in verschillende gradaties. Je hebt mensen die alleen rode wangen krijgen na het drinken van een wijntje en van de kou in de warmte komen, maar het zijn ook mensen waar het hele gezicht onder de zichtbare adertjes zit. En in de hele erge vorm kan je er zelf een grote rode neus van krijgen. Ook wel de drank neus genoemd.

Wat kan je doen tegen couperose?

  • Dagelijkse bescherming tegen de zon, kou en warmte verschillen en invloeden van buitenaf.
  • Geen scrub gebruiken evt een zachte peeling of lysing
  • Douche niet te heet
  • Voorkom grote warmte verschillen op de huid
  • Gebruik producten die speciaal voor de gevoelige of wel sensitieve huid geschikt zijn.
  • Bespreek je huidprobleem met een schoonheidsspecialist.

Alle huidverzorging vind je hier

Wat is couperose

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box