Terug

Gezichtsverzorging (340)

Filters

Gezichtsverzorging

Wij van Viva Donna weten als geen ander dat het erg belangrijk is om de huid goed te verzorgen om een zo mooi m ogelijke huid te hebben en te houden. Ons assortiment bestaat uit duurzame en gezonde verzorgingsproducten voor hem en haar. Via onze website bieden we een groot aantal Gezichtsverzorgingsproducten.

 

Gezichtsverzorging

Als je een mooie huid wilt en je mooie huid wilt behouden dan is het belangrijk om de huid goed te verzorgen. Dat betekend dus dagelijks goed reinigen, een dagcrème, nachtcrème en een serum gebruiken. En als aanvulling kan je een gezichtspeeling en gezichtsmasker gebruiken. Wij zijn gespecialiseerd in gezichtsverzorging en we zullen alle producten eens nader uitleggen.

Een goede gezichtsverzorging houdt in: Dagelijks 2x per dag reinigen van de huid, 2x daags aanbrengen van een oog verzorging of oogcrème , het gebruik van een serum, dagverzorging en een nachtverzorging. Eventueel aangevuld met 1-2 x per week een scrub en een masker en evt dagelijks een serum onder de dag en of nachtverzorging. 

Welke gezichtsverzorgingsproducten zijn er?

Een dagelijks verzorgingsritueel is erg belangrijk voor het behouden van een mooie huid, maar welke producten zijn er nou eigenlijk allemaal en wat doet het precies voor je huid? Wij gaan het je allemaal uitleggen.

De volgende verzorgingsproducten zijn er allemaal te krijgen:

 

Gezichtsserum

Een Gezichtsserums is een hele dunne substantie, soms waterachtig en soms olieachtig. Het bevat mega veel werkstoffen, soms wel 3-10x zo veel als dat er in een dagcrème en of nachtcrème zitten. Een gezichtsserum gebruik je onder je dagcrème en of nachtcrème op een goed gereinigde huid. Het is een booster voor de huid. In een gezichtsserum zitten geen stoffen die de huid comfort geven, je kan een serum dus ook nooit alleen gebruiken, dan zou de huid droog en trekkerig aan gaan voelen. Maar daardoor blijft er wel ruimte over voor veel werkzame stoffen.

Als je een serum gebruikt dan wordt daarna je dag- of nachtcrème beter opgenomen. En een serum kan in de huid naar diepere huidlagen trekken. 

Ook kan je met een serum in je verzorgingsritueel 2 huidproblemen aanpakken. Dus eigenlijk alleen maar een win win situatie.

 

Dagcrème

Een Dagcrèmes gebruik je overdag, en is er voor om de huid goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. een dagcreme is tegenwoordig vaak met een spf erin en dat raden wij ook zeer aan om het gehele jaar door te gebruiken.

Nadat je het serum hebt aangebracht, breng je direct de dagcrème aan. Je hoeft het serum niet eerst te laten intrekken. Neem nooit teveel crème in een keer want wat de huid niet nodig heeft dat neemt de huid niet op!! Je kan beter een klein beetje pakken en daarna een beetje bijpakken als je te weinig hebt.

Kies een dagcrème die bij jou huidtype of huidprobleem past.

Overigens zijn er 24h crèmes die je uiteraard zowel dag als nacht kan gebruiken. Maar wij adviseren liever een aparte dag en nachtcrème. Een dagcrème heeft namelijk een beschermende werking en een nachtcrème heeft een herstellende werking.

 

Nachtcreme

Een nachtcrème gebruik je voor het slapen gaan. Een nachtcrème helpt je huid om te herstellen. In de nacht gaat de huid van binnenuit de huid herstellen en doet afvalstoffen naar buiten sturen. Een nachtverzorging kan hier heel goed in ondersteunen. Breng de nachtcrème altijd aan op een gereinigde huid met wel of niet een serum eronder.

Vaak is een nachtcrème wat voller dan een dagcrème, gat geeft extra voeding bij het herstellen van de huid.

 

Gezichtsolie

Een Gezichtsolie is een dagverzorging of nachtverzorging op basis van pure oliën ( ook wel droge oliën genoemd, dit zijn oliën die snel in de huid trekken en geen vette waas achterlaten). Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk oliën die een voedende werking op de huid hebben. Het is erg persoonlijk of je liever  je huid verzorgt met ene dagcrème of nachtcrème of liever met een olie. 

Een olie breng je aan op een gereinigde huid met wel of geen serum eronder. Een olie smeert erg goed uit dus je hebt vaak maar een paar kleine druppeltjes olie per keer nodig.

 

Anti-aging

Veel verzorgingsproducten zijn gebaseerd op Anti-Aging. Anti-aging is het tegen gaan van huidveroudering en eht voorkomen van huidveroudering. Nou weet natuurlijk iedereen dat je huidveroudering niet kunt voorkomen maar door goede verzorging te gebruiken kan je de rimpelvorming  en of verslapping van de huid wel vertragen en vervagen. Hyaluron, Collageen en Elastine zijn in deze producten erg belangrijk.

Hyaluron is een huid eigen stof die zorgt voor volume in de cellen, het kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en naar mate de huid ouder wordt neemt het volume van de cellen af, hyaluron hersteld dit.

Collageen zorgt voor stevigheid van de huid en Elastine zorgt voor soepelheid van de huid. Dit zijn beide ook huid eigen stoffen die je met specifieke ingrediënten harder aan het werk kan zetten.

 

Hals & Decolleté verzorging

De huid van het decolleté en de hals hebben een andere structuur dan de gezichtshuid. het heeft daardoor ook andere Hals & Decolleté verzorging nodig. Aan de hals en decolleté zie je vaak de echte leeftijd van mensen ( vooral als ze in het gezicht gebruik hebben gemaakt van plastische chirurgie). Sommige mensen nemen hun dag en of nachtverzorging om de Hals & Decolleté te verzorgen, maar de specifiekere producten zijn er geschikter voor en hebben ook een betere werking op deze huid.

 

Ampullen

Ampullen zijn glazen of plastic buisjes die pure werkstoffen bevatten ( nog meer werkstoffen dan in een serum verwerkt zitten) Er zijn geen geur en kleurstoffen aan toegevoegd en ook geen conserveermiddelen, daarom moet je het ook direct na opening op maken ( Binnen 24 uur moet het op zijn). De werkzame stoffen van Ampullen worden vaak bij schoonheidsspecialistes ingezet om een extra boost aan de huid te geven voor een bepaald huidprobleem, maar je kan het ook gewoon in je verzorgingsritueel gebruiken.

Je maakt een glazen ampul open door met ene tissue de ampul goed vast te pakken en op het knikje open te breken. Een plastic ampul knip je open. Doe de  inhoud van de ampul op je hand of in een daarvoor bestemd bakje en breng het met de vingers aan op de net gereinigde huid. Na het apmul breng je pas desgewenst het serum of de dag- /  nachtverzorging aan.

 

Lipverzorging

De lippen hebben veel te lijden van voeding, externe invloeden en mimische bewegingen. En omdat de huid van de lippen veel gevoeliger en dunner is dan de huid van het gezicht is het erg belangrijk om de lippen met speciale Lipverzorging te verzorgen. Je hebt lippenbalsems voor droge en gesprongen lippen, maar je hebt ook lipverzorging die je voor de rand van de lippen gebruikt om rimpels te voorkomen of als lipfiller om de rimpels optisch op te vullen.

Gezichtsverzorging mannen

Voor de mannen hebben we ook gezichtsverzorgingsproducten. Ook voor mannen is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt. Dagcrème voor mannen hebben we bijvoorbeeld van een merk als Extenso. Extenso heeft een Energising Skin Cream in het assortiment zonder parabenen, siliconen en onnodige toevoegingen. En heel betaalbaar.

Wat is nou de beste gezichtsverzorging voor mannen? Dat hangt helemaal van het huidtype af. 
Wat een fijne lichte lotion is, is Clinique moisturizing lotion. Deze is geschikt voor de gecombineerde droge huid en is ook nog eens 100% parfumvrij en getest op allergie. Breng het 2 keer per dag aan. 
Ook is het geen overbodige luxe om een oog crème voor mannen te gebruiken, zoals de Extenso for Men Eye Contour Care, een hoogwaardige oogverzorging voor de mannen.


Natuurlijke gezichtsverzorging

Wij vinden natuurlijke gezichtsverzorging belangrijk en kiezen tegenwoordig vaak voor duurzame merken waar niet teveel rommel in zit. Merken met natuurlijke ingrediënten, het liefst zonder parabenen en parfum. Merken als Zao, Naïf, Loveli, zZacht.   

 

Onze merken in huidverzorging:

 

Hoe je een huid goed reinigt

Wil je meer lezen over onze producten kijk dan een op onze kennisbank. Hier vind je allerlei tips en info over de producten, huidverbetering, make-up tips enz

 

Hoe je je huid het beste kan verzorgen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »