Terug

Welke producten gebruik je bij welke huidleeftijd?

Wil jij gedurende je leven jouw huid optimaal verzorgen en je huid zo mooi mogelijk houden? Iedereen heeft zijn eigen huidleeftijd. Wij gaan je vertellen hoe iedere huidleeftijd zijn eigen verzorging heeft zodat jij kunt profiteren van een mooie stralende huid!

Start jong met huidverzorging

Jong geleerd, oud gedaan is wel het spreekwoord. Dat geldt zeker voor huidverzorging, want je zal er misschien van schikken, maar huidveroudering treed al op als je begin 20 bent. Natuurlijk is het per persoon wel verschillend en heeft het ook met je lifestyle en je genen te maken. Maar begin op tijd met huidverzorging dan kan je huidveroudering het meest optimaal voorkomen!

Hieronder vertellen je per huidleeftijd welke huidverzorging het belangrijkste is en waar je op moet letten.

Huidverzorging per huidleeftijd

Wij praten niet over leeftijd, maar huidleeftijd. Dit komt omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd dezelfde huidconditie heeft. Elke huid veroudert op zijn eigen manier en élke huid/leeftijd heeft zijn eigen specifieke behoeftes. Verder is het uiteraard ook belangrijk hoe jij je huid verzorgt en beschermt, je lifestyle en je genen. Zon is de grootste huid verouderaar dus als jij al jong begint met dagelijks een dagcrème met een SPF dan zal jouw huid minder snel verouderen.  

Maar we kunnen in het algemeen wel de onderstaande indelingen maken:

Huidleeftijd 15 - 19 jaar

De vernieuwing van de huid vindt nog optimaal plaats, de huid is fris, stralend,  jong en veerkrachtig. In de tienertijd is de huidverzorging vooral gericht op het voorkomen of corrigeren van kleine onzuiverheden.

Reinig je huid dus dagelijks met een zachte reiniging en gebruik een hydraterende dagcrème met een SPF. Heb je last van acne? Maak dan een afspraak bij een schoonheidsspecialiste!

Huidleeftijd 20 - 29 jaar

De doelstelling is om de vochtbalans van de huid optimaal te houden met een hydraterende verzorging voor alle huidtypen en matterende verzorging voor de gemengde of vette huid. De eerste huidveroudering gaat zich langzaam aankondigen. Die gebeurd vooral rondom de ogen.

Reinig dus je huid 2x daags met een reiniging die  past bij jouw huid. Gebruik een hydraterende dagcrème met een SPF en een luchtige oogverzorging om de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

Huidleeftijd 30 - 39 jaar

De collageenproductie vermindert nu langzaam, de rimpeltjes worden beter zichtbaar bij de ogen en soms rondom de mond en op de wangen. Doelstelling is om de huid weer voller te maken en de teint weer te laten stralen.

Reinig dus de huid met een zachte reiniging 2x daags. Gebruik een serum tegen de eerste tekenen van huidveroudering met daaroverheen een hydraterende dagverzorging met een SPF en ’s nachts een nachtcrème die de huid helpt met herstellen.

Huidleeftijd 40 - 49 jaar

Vanaf 40 jaar vertraagt het huidherstel geleidelijk aan en wordt de huid slapper, wat vaak te zien is bij de ogen, wangen, kin en hals. Je huid heeft behoefte aan intensieve verzorgingsproducten die de vochtbalans op peil houden, de huid verstevigen en rimpels tegengaan.

Reinig je huid 2x daag met een zachte reiniging. Verzorg de huid met een anti-age serum met daaroverheen een hydraterende dagcrème met SPF die werkt tegen de eerste tekenen van huidveroudering. In de nacht wederom het serum en een herstellende nachtcrème! En kies voor een anti age oogverzorging.

Huidleeftijd 50 - 59 jaar

Hormoonveranderingen die kunnen ontstaan tijdens en na de overgang wijzigen de structuur van de huid. De huid wordt droger, slapper en dof. Gebruik opbouwende producten om de gelaatstrekken gladder te maken en te strijden tegen huidverslapping.

Reinig je huid 2x per dag met een zachte reiniging. Verzorg de huid met een anti-age serum met daaroverheen een hydraterende dagcrème met SPF die verstevigend werkt. In de nacht wederom het serum en aan herstellende nachtcrèmes! En kies voor een anti age oogverzorging.

Huidleeftijd Boven de 60 jaar

Het lichaam neemt calcium niet meer zo goed op en de samenhang tussen de cellen neemt af. Je huid heeft behoefte aan verzorgingsproducten die huidverslapping en het brozer worden van de huid tegengaan en de huidbarrière versterken.

Reinig je huid 2x daag met een zachte reiniging. Verzorg de huid met een verstevigend serum met daaroverheen een hydraterende dagcrème met SPF die verstevigend werkt. In de nacht wederom het serum en aan herstellende, verstevigende nachtcrèmes! En kies voor een anti age oogverzorging.

Extra tips voor iedere leeftijd

  • Bij alle leeftijden is het heerlijk om de huid af en toe eens te verwennen met een scrub en een masker. Je huid krijgt er een boost van en gaat weer stralen!
  • Drink voldoende water.
  • Smeer je in de zon goed in en blijf zo veel mogelijk in de schaduw.
  • Douche niet te heet, dit geeft meer verslapping van de huid.
  • Draag altijd een zonnebril als de zon schijnt. Dit zorgt ervoor dat er minder snel rimpels rondom de ogen ontstaan.
  • Rook niet en drink zo min mogelijk alcohol
  • Houdt er een gezonde lifestyle op na met veel fruit en verse groente.

 

Als je dit aandachtig hebt gelezen en bekeken, besef je waarschijnlijk dat het potje dagcrème dat je op je 22e begon te smeren, je op je 40e niet meer gaat kunnen helpen. Natuurlijk zijn er talloze schoonheidsproducten op de markt. Welk product je moet kiezen, hangt (zoals ik juist al zei) van je leeftijd, maar ook van je huidtype af. Blijf daarom niet jaren achter elkaar hetzelfde product gebruiken, maar pas het aan naarmate je ouder wordt. Sommigen zullen een vollere crème niet prettig vinden. En ook als je een gevoelige huid hebt, zul je producten moeten zoeken die aangenaam aanvoelen op je huid en geen irritaties veroorzaken.

Wilt u meer advies over uw huidleeftijd , huidconditie of huidverbetering, maak dan een afspraak met  onze schoonheidsspecialiste.

 

Wil je meer lezen over huidverbetering?

Wat kan ik doen tegen huidveroudering

Wanneer ga je met anti age producten beginnen?

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »