Terug

Parfum Vrij

Parfum vrij; je leest het vaak op cosmetica verpakkingen. Maar wat bedoelen ze daar nou eigenlijk mee? We leggen het je allemaal goed uit!

Wat is parfum vrij?

Een product waarop staat dat het parfum vrij is daar mag geen parfum aan toegevoegd zijn. En die parfum kan een chemisch vervaardigt parfum zijn maar het kan ook een natuurlijke olie zijn. Het gaat erom dat het product geen extra toevoeging heeft om het product een andere geur te geven.

Wat mag je verwachten van een Parfum vrij product?

Een product die parfumvrij is die heeft niet per definitie geen geur! Dit is meestal een misverstand. Het gaat erom dat de producten geen toevoeging heeft van welke parfum soort dan ook. Het kan dus zijn dat je een verzorgingsproduct hebt die wel geurt, maar het zijn dan de natuurlijke ingrediënten in het product die je ruikt. Als er helemaal geen geur aan de verzorging zit dan zijn dit meestal de de chemisch geproduceerde cosmetica merken. Zoals bijvoorbeeld Clinique.  De natuurlijke verzorging en cosmetica is zeggen parfum vrij te zijn, hebben meestal van nature een zacht geur.

Wat als je gevoelig bent voor parfum?

Als je gevoelig bent voor parfum dan is het aan te raden om een product te kiezen die parfum vrij is. Of een natuurlijk product te kiezen, want hier zijn meestal geen parfums aan toegevoegd. De meeste mensen die gevoelig zijn voor parfum, zijn dat voor de synthetische parfums en niet voor de natuurlijke. Maar dat zou je natuurlijk eerst uit moeten zoeken!

Als je snel allergisch reageert dan is het verstandig om altijd eerst een klein beetje van het product aan te brengen in de holte van je elleboog en dan minimaal 12 uur te wachten. Als er geen verkleuring op treedt dan is het product hoogstwaarschijnlijk geschikt voor jouw huid. (we zeggen hoogstwaarschijnlijk omdat sommige mensen plaatselijk allergisch reageren).

 

Hypoallergeen.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box