Terug

Wat is het verschil tussen verschil tussen zonneallergie, warmte allergie en netelroos?

Warmte allergie is iets anders dan zonneallergie. Zonneallergie wordt veroorzaakt voor de zon. De huid kan de hoeveelheid zon op de huid niet aan en geeft een irritatie van de huid. Warmte allergie wordt veroorzaakt door warmte in de huid dat de huid niet goed kan verwerken.

Ook de plek van zonneallergie is anders dan die van de warmte allergie. Zonne allergie komt meestal voor op het decolleté. Warmte allergie komt voor op de warme plekken van het lichaam zoals de heupen, knie holtes, ellegoog holtes en de buik. Warmte allergie hoeft niet altijd in de zomer voor te komen. Het kan ook in de winter voorkomen als je niet lekker in je vel zit en bijvoorbeeld onder een warm dekbed slaapt.

Verder zijn het soort irritatie die je krijgt ook anders. De zonneallergie zijn vaak rode stippeltjes en of blaasjes die heel erg jeuken. Warmte allergie zijn meer een soort rode opgezette wolkjes die op je huid komen. Ze zijn vaak groter.

Netelroos is een reactie van het lichaam maar vaak weet men de oorzaak er niet helemaal goed van te vinden. Het komt vaak voor als mensen niet lekker in hun vel zitten. Het lijkt heel erg op warmte allergie, maar bij warmte allergie heeft het een duidelijke oorzaak en zijn de klachten vaak binnen een paar dagen weer weg. Netelroos heeft dus geen bekende oorzaak en daarbij kan het langer duren voordat de irriterende plekken weg zijn.

Zonneallergie

zonnallergie; hoe moet je dit behandelen | Huisarts.nl

Warmte allergie

Urticaria / Netelroos - Huidarts.com

Netelroos

Warmte uitslag - Hoe kom je er vanaf? - Huidarts.com

Wat kan je doen tegen zonneallergie?

Het aller belangrijkste wat je moet doen om zonneallergie te voorkomen, is je heel goed insmeren met minimaal SPF 50. Zeker als je weet dat je gevoelig bent voor zonneallergie dan is dat heel verstandig! Blijf ook sowieso tussen 12u en 15u uit de felle zon. Verder is het aan te raden om niet te lang achter elkaar in de felle zon te blijven zitten. Ik heb zelf last van zonneallergie en als ik te veel uit de schaduw zit dan heb ik snel vlekken op de raarste plekken van mijn lijf. De laatste vakantie zal het op mijn voorhoofd en mijn schouders en dat zijn precies de producten waarmee ik in de zon had gezeten.

Dus niet in de felle zon! Maar als je dan eenmaal zonneallergie hebt, probeer dan zeker uit de zon te blijven. Ga de schaduw in! Probeer voldoende water te drinken om je lijf en huid te koelen. Dit hoeft geen heel koud water te zijn, maar gewoon water is prima. Het beste is minimaal 2 liter per dag!

Heb je bultjes dan is het belangrijk om niet te krabben. Als je gaat krabben dan wordt de jeuk alleen maar erger en doordat er bacteriën onder je nagels zitten kan je het alleen maar meer infecteren. Bij veel jeuk dan kan je heel goed de Decaar Soothinggel op de jeukende plekjes aanbrengen.

Meestal gaat zonneallergie vanzelf over als je uit de zon blijft, maar mocht dat niet zo zijn, ga dan even langs de huisarts.

Hieronder zie je een foto van de Decaar Soothinggel. Het is een heerlijke koele gel die verzachtend werkt op de jeukende zonneallergie plekjes. Wil je dit fijne product bekijken? Klik dan op de foto.

Decaar Soothing gel tegen zonneallergie

Wat kan je doen tegen warmte allergie?

Als je last hebt van warmte allergie dan is het belangrijk dan je lichaam zijn warmte kwijt kan. Draag dus niet te veel kleding en zeker geen synthetische kleding. Ook hier is het weer belangrijk om genoeg de huid van binnenuit te koelen. Dat doe je door voldoende te drinken.

Tegen de jeuk kun je ook de Decaar Soothinggel gebruiken. Dit werkt verzachtend en verkoelend. Klik op de foto hierboven om direct naar het product te gaan!

Warmte allergie gaat vaak vanzelf over, doet het dat niet binnen 48u dan is het slim om even langs de huisarts te gaan.

 

 

 

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten voor in en na de zon

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »