Terug

Wat is het verschil tussen verschil tussen zonneallergie, warmte allergie en netelroos?

Warmte allergie is iets anders dan zonneallergie. Zonneallergie wordt veroorzaakt voor de zon. De huid kan de hoeveelheid zon op de huid niet aan en geeft een irritatie van de huid. Warmte allergie wordt veroorzaakt door warmte in de huid dat de huid niet goed kan verwerken.

Ook de plek van zonneallergie is anders dan die van de warmte allergie. Zonne allergie komt meestal voor op het decolleté. Warmte allergie komt voor op de warme plekken van het lichaam zoals de heupen, knie holtes, ellegoog holtes en de buik. Warmte allergie hoeft niet altijd in de zomer voor te komen. Het kan ook in de winter voorkomen als je niet lekker in je vel zit en bijvoorbeeld onder een warm dekbed slaapt.

Verder zijn het soort irritatie die je krijgt ook anders. De zonneallergie zijn vaak rode stippeltjes en of blaasjes die heel erg jeuken. Warmte allergie zijn meer een soort rode opgezette wolkjes die op je huid komen. Ze zijn vaak groter.

Netelroos is een reactie van het lichaam maar vaak weet men de oorzaak er niet helemaal goed van te vinden. Het komt vaak voor als mensen niet lekker in hun vel zitten. Het lijkt heel erg op warmte allergie, maar bij warmte allergie heeft het een duidelijke oorzaak en zijn de klachten vaak binnen een paar dagen weer weg. Netelroos heeft dus geen bekende oorzaak en daarbij kan het langer duren voordat de irriterende plekken weg zijn.

Zonneallergie

zonnallergie; hoe moet je dit behandelen | Huisarts.nl

Warmte allergie

Urticaria / Netelroos - Huidarts.com

Netelroos

Warmte uitslag - Hoe kom je er vanaf? - Huidarts.com

 

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten voor in en na de zon

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »