Terug

Wat is anti pollution?

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord; Anti-pollution. Maar je hebt er dagelijks mee te maken. Een ander woord ervoor is ook wel de verzorging tegen luchtverontreiniging. Anti-pollution geeft mee rkan op huidveroudering. Wat en hoe dat vertellen we je allemaal hieronder.

Hoe kan je je beschermen tegen luchtvervuiling?

De laatste jaren besteden we er vaker aandacht aan; de bescherming tegen luchtvervuiling. We zijn ons bewuster dat de lucht vervuild is en dat we daar huidproblemen van kunnen krijgen. Het is wel een beetje afhankelijk waar je je bevindt. In grote steden is meer luchtvervuiling dan in plattelandsdorpen. En de lucht is viezer in warme periodes en op warme plekken.

anti pollution.jpg

Wat in de lucht is nou zo schadelijk?

De lucht kan verontreinigd zijn met onder meer ChloorKoolstofverbindingen ( CFK’s) Polyaromatischekoolwaterstoffen ( PAK) Roet, fijnstof, stikstof en koolmonoxide afkomstig uit de industrie en verkeer. Daarnaast is de reactie van zonlicht met deze stoffen ook nog een grote vervuiling waardoor er ozon en smog ontstaat. Uit onderzoek blijft dat de fijnstof deeltjes en druppels bestaan uit zuren, metalen stof en chemicaliën.

Welke schade geeft luchtvervuiling aan de huid?

De schadelijke stoffen die we hierboven hebben genoemd kunnen veranderingen in de huid teweeg brengen. Het zorgt voor een sneller oxidatie processen in de huid en dat heeft als gevolg dat de huid meer vrije radicalen produceert en een grotere ontstekingswaarde krijgt.

Hoewel de huid ons van nature goed beschermt, blijken deze stoffen toch behoorlijke schade te kunnen veroorzaken in de huid. Het collageen breek eerder en sneller af, de talgproductie kan veranderen en je kan sneller last krijgen van pigment vorming. Verder zie je een toename van mensen met een gevoeligere huid en huidaandoeningen.

Hoe kan je je beschermen tegen luchtvervuiling?

Het belangrijkste om de huid goed te beschermen tegen luchtvervuiling is om er voor te zorgen dat de huid in goede conditie blijft. Want de huideigen beschermlaag is de beste die er is! Dit doe je door de huid dagelijks op de juiste manier te verzorgen met milde producten, goed maar zacht te reinigen en de huid goed beschermen tegen de zon.

Anti-pollution producten

Anti-pollution producten zijn producten die je extra beschermen tegen de luchtvervuiling. Deze producten zetten in op de effecten van de moderne, stadse levensstijl. Zo bevatten de producten een extra beschermd laagje tegen toxische stoffen en ze geven een boost aan de collageen productie zodat de huid het minder lastig heeft met huidveroudering.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? kijk dan is naar de onderstaande kennisbank artikelen:

Hoe verzorg ik mijn huid het beste.

Wat zijn anti-oxidanten?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box