Terug

Collageen & Elastine

Wat doet collageen en wat zijn elastine vezels?

Onze huid bevat van nature collageen en elastine vezels.

Het woord ‘collageen’ komt uit het Grieks. ‘Kolla’ betekent ‘lijm’ en ‘gen’ betekent ‘produceren’. Lijm werd vroeger gemaakt door paardenhuid te koken. Collageen lijkt ook een beetje op lijm; het zorgt ervoor dat de weefsels in je lichaam aan elkaar blijven ‘plakken’. Collageen is onderdeel van de matrix van de huid en zorgt ervoor dat de huid stevig en vol is. Verliest de huid collageen, dan krijg je rimpels.

Collageen vezels zorgen voor de stevigheid in de huid en elastine vezels zorgen voor de elasticiteit van de huid. Naar mate we ouder worden produceert het lichaam steeds minder van deze vezels waardoor er rimpels en huidverslapping ontstaat. Ook verminderen deze vezels door je huid onbeschermd bloot te stellen aan de zon en dus aan UV-stralen en versnelt het afbraakproces van collageen en elastine.

Huidverzorgingsproducten die collageen of elastine bevatten kunnen deels deze huideigen stof een beetje aanvullen, maar ze kunnen geen nieuwe collageen en elastine vezels meer aanmaken. Ze doen vooral je huid gladder en strakker aanvoelen en lijken.

Viva Donna heeft ook producten in het assortiment die op Collageen en elastine vezels werken.  

 

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »