Terug

Hoe weet ik dat mijn huid vochtarm is?

De term vochtarme huid hoor je vaak voorbijkomen. Maar wat is nou precies een vochtarme huid? Hoe herken je een vochtarme huid en wat kan je er tegen doen?

Hoe weet ik dat mijn huid vochtarm is.jpg

Wat is een vochtarme huid?

De huid bevat vocht. Dit wordt vast gehouden in de huid door ons huideigen hyaluronzuur. Samen met talg en natuurlijke huid bacteriën vormen ze de natuurlijke beschermen beschermlaag van de huid. Een vochtarme huid bevat minder vocht dan goed is voor de huid en dan kan de huid zichzelf dus minder goed beschermen. Dit vocht kan verdampen door invloeden van buitenaf zoals airco en verwarming, maar ook door de zon en wind. Van binnenuit kan het komen door te weinig water drinken, maar het kan ook erfelijk zijn of door medicatie komen.

Vochtarme huid herkennen

Een vochtarme huid kan je op de volgende manier herkennen. Als je de huid een klein beetje opduwt en er ontstaan kleine crackelee lijntjes dan is de huid vochtarm. Maar als jij een vochtarme huid hebt dan voel je dat meestal direct na het douchen. Je huid voelt dan niet comfortabel aan. De huid voelt trekkerig aan.

Wat kan je doen tegen een trekkerige huid?

  • Bescherm de huid: bescherm je huid goed met een zonnebrand of een dagcrème waar een SPF in zit.
  • Verzorg de huid: Het is belangrijk om de trekkerige huid goed te beschermen tegen het verdampen van het vocht in de huid. Dit kan je doen door een goede dag- en nachtcrème te gebruiken. En je kan bijvoorbeeld voor het douchen even een extra laagje crème opdoen zodat het vocht minder gemakkelijk kan verdampen.
  • Reinigen de huid mild: Als je snel last hebt van een trekkerige huid adviseren wij je om de huid te reinigen met een reinigingsmilk en lotion, niet met een reinigingsgel en water. Water onttrekt namelijk weer meer vocht uit de huid. Een reinigingsmilk geeft meer comfort in de huid.
  • Hyaluron: gebruik producten waar hyaluronzuur in zit. Deze huideigen stof kan 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden en zorgt voor een goede vochtbalans in de huid.
  • Drink water; ook het drinken van voldoende water is belangrijk als je huid snel een beetje trekkerig aanvoelt. Ga het eens proberen om een maand lang iedere dag 2 liter water te drinken. Je zal zien dat het je huid goed doet.

Je vindt hier alle verzorgingsproducten en voor de producten tegen een trekkerige huid kijk je hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »