Terug

Huidtypes & Huidcondities (173)

Filters

Huidtypes & Huidcondities

Ieder mens heeft zijn eigen huidtype, daar weten wij bij Viva Donna alles van. ieder huidtype heeft zo zijn eigen eigenschappen. En dus ook zijn eigen producten die het nodig heeft. Wij vertellen je hieronder alles wat je er over weten wilt.

 

Welk huidtype heb ik?

Als je je huid goed wil verzorgen dan is het belangrijk om ten eerste te weten wat je huidtype is. Als je niet weet wat je huid type is dan kan het gemakkelijk zijn dat je de verkeerde huidverzorgingsproducten koopt en daardoor  sneller problemen krijgt in en op de huid. Zorg dus eerst dat je weet welke huidtype jouw huid is.

 

Welke huidtypes zijn er?

Je hebt de volgende verschillende huidtypes:

 

 

Hoe weet ik nu welk huidtype ik heb?

We gaan je natuurlijk helpen met het uitzoeken welk huidtype jij hebt. En dat is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Je moet kijken naar de poriën van de huid, de structuur van de huid, het vetgehalte van de huid ( dus glanst de huid of niet). 

 

Hoe weet ik of ik een droge huid heb?

Als je een Droge Huid hebt dan zijn de poriën bijna niet te zien. De huid glanst niet. De huid kan wat dof zijn en kan soms schilfertjes hebben. (Ook kan de huid trekkerig aan voelen, maar dat valt eigenlijk onder een vochtarme huid)

 

Wat is een gecombineerde huid?

Een Gecombineerde Huid heeft 2 huidtypes tegelijk op het gezicht. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Meestal heeft de T-zone ( het voorhoofd de neus en de kin) kenmerken van een vette huid en de wangen de kenmerken van een normale huid.

 

De normale huid bestaat die wel?

Ja hoor een normale huid bestaat zeker wel, maar die gaat vaak in combinatie met andere huidcondities. De kenmerken van een normale huid zijn: fijne poriën op de huid en de huid heeft een natuurlijke glans. Ideaale huidtype dus!

 

En de vette huid:

De kenmerken van de Vette Huid zijn grote poriën, vooral op de T-zone. De huid glanst extreem, het scheidt veel vet uit. 

 

Wat is het verschil tussen huidtype en huid conditie?

Het verschil tussen een huidtype en een huidconditie is het volgende. een huidtype dat heb je in je genen meegekregen. het kan in de loop van de tijd wel ietsjes veranderen ( een vette huid kan minder vet worden en een droge huid kan met de jaren iets droger worden) Maar eigenlijk verandert het huidtype niet. Een huidconditie daarentegen kan wel veranderen. De meeste mensen hebben een vocht-arme huid. Maar je kan in een bepaalde tijd van je leven een meer gevoelige, rode huid hebben. en naar mate je ouder wordt krijg je een rijpere huid.

 

Welke huidcondities zijn er?

Zoals je hierboven kon lezen kunnen de huidcondities zicht gedurende je leven afwisselen. Het kan ook zijn dat jij zo'n gemakkelijke huid hebt, en dat je alleen last krijgt van een rijpere huid. Want die krijgt iedereen tenslotte. Je hebt de volgende huid condities: 

 

Bijna iedereen heeft een vochtarme huid

Ja je leest het goed, bijna iedereen heeft een Vochtarme Huid, ongeacht het huidtype. Je kan een hele vette huid hebben, maar toch kan de huid dan heel vocht arm zijn. Je herkent de vochtarme huid aan een trekkerig gevoel in de huid. En dat voel je vooral na het douchen.  Verder kan je het aan de huid zien als je het een beetje opduwt. je ziet dan een beetje een crakelee-achtige huid ontstaan.  Als je een vochtarme huid hebt is het verstandig om een vochtregulerend product te gebruiken. En dat kan in de vorm van een masker, een serum en dag- of nachtcrème

 

Acne

De Acne huid is een huidconditie die je veel ziet bij pubers, maar ook in andere huidleeftijden kan deze voorkomen. Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Dit kan zowel op het gezicht als lichaam voorkomen zoals de rug. Acne wordt veroorzaakt door een teveel aan dode huidcellen, een te veel aan talg en een bacterie die samen de ontstekingen veroorzaken. Acne uit zich in verschillende vormen, zoals pustels, puistjes, comedonen, enz

 

Hoe herken je een gevoelige allergische huid?

Het herkennen van een Allergische Huid, Geïrriteerde Huid, Gevoelige Huid, Rode huid is niet zo lastig. je reageert op bepaalde producten, weersinvloeden, allergenen, enz. het is belangrijk bij deze huidcondities te achterhalen waar de oorzaak ligt. Als dat in de genen ligt dan is het vaak wat lastiger om er iets aan te doen, maar komt het door een allergeen dan is het zaak om deze uit de ongeving of producten te weren.

 

Ziet de huid er vermoeid en vaal uit?

Als je ziek bent geweest, als je rookt, of je bent moe dan kan het izjn dat je huid er vaal, vermoeid en dof uitziet. Deze Doffe Vermoeide huid is heel herkenbaar. Je ziet geen natuurlijke glans op de huid, de huid ziet er een beetje pafferig uit. Soms ziet deze huid er zelfs een beetje grauw uit. Wat kan helpen is 2x per week een peeling of scrub gebruiken en producten gebruiken die de huid activeren en energie geven.

 

Hoe zie je dat je huid veroudert?

De huid krijgt vanaf ongeveer je 20e levensjaar last van de eerste tekenen van huidveroudering. je spreekt dan uiteraard nog niet direct van een Rijpere Huid.  Je huid begint met droger en vochtarmer te worden. je gaat de eerste zachte lijntjes zien rond de ogen. lop latere leeftijd ga je pas merken dat de huid echt gaat verouderen door het ontstaan van rimpelvorming en verslapping. Dan spreek je pas echt van een rijpere huid.

 

Wil je meer lezen over onze producten kijk dan een op onze kennisbank. Hier vind je allerlei tips en info over de producten, huidverbeteringmake-up tips enz

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box