Terug

Vaders en zwangerschap

Jij bent natuurlijk niet alleen zwanger, ook al voelt dat soms zo. Als drager van het kind gaat de meeste aandacht uit naar de moeder. Begrijpelijk natuurlijk, maar we leven in een tijdperk waarin de rol van de vader ook net zo groot kan zijn. Zeker bij een eerste kind is alles net zo goed nieuw voor de moeder als de vader.

Vaders hebben ook zwangerschapshormonen

Ja je zal het niet geloven maar het is echt waar. Wanneer de man vanaf de start betrokken is bij de zwangerschap en zich psychologisch gezien klaarmaakt voor het vaderschap vindt er een schommeling plaats in zijn hormoonspiegel. Zo zijn er diverse experimenten geweest die uitwijzen dat verschillende hormonen toenemen zoals oxytocine.
Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier, moederbinding en vriendschappen. De hoeveelheid testosteron neemt af. Zo kun je zeggen dat de man hiermee meer focus en concentratie heeft op het nieuwe gezinslid.

Tip voor je partner: Kent jouw partner de vaderschapskalender al? Hiermee blijven jullie samen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de zwangerschap en is hij ook op de hoogte van wat jij wel en niet mag eten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box