Terug

Hoe behandel je luieruitslag?

Luieruitslag, Bijna alle baby’s krijgen er wel mee te maken. Je herkent het aan de rode, schrale plekken op en rondom de billen. Wat het precies is en wat je er aan kan doen dat vertellen we je hier bij Viva Donna!

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag herken je aan de rode, schrale plekken in en rond het luiergebied.
De eerste keer dat je als ouder te maken krijgt met luieruitslag of rode billetjes bij je kindje, kan best even schrikken zijn.  Geen paniek! Luieruitslag is heel gewoon bij baby’s en kun je goed behandelen. Doordat de huid veel in aanraking komt met urinezuur en andere afvalstoffen uit urine, wordt de huid geïrriteerd. In de luier is het ook nog eens lekker warm, een ideale bron voor bacteriën dus.

Symptomen van luieruitslag

  • Roodheid, schrale huidplekjes of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied van je baby’tje.
  • De huid met de uitslag/rode plekjes kan warm aanvoelen.
  • Het gedrag van je baby kan veranderen: je kindje kan onrustiger zijn dan anders.
  • Je kindje kan bijvoorbeeld makkelijker gaan huilen bij het aanraken of wassen, of  ’s nachts vaker wakker worden door het ongemak van de gevoelige rode

Wat kan je doen tegen luieruitslag?

Luieruitslag kan erg vervelend zijn. Het doet echt wel zeer, maar is gelukkig wel goed te behandelen. Gebruik bij het verwisselen van iedere luier een herstellende baby billen zalf die speciaal geschikt is voor deze huid. Wij adviseren een product dat vrij is van:

  • parfum
  • conserveermiddelen
  • kleurstoffen
  • parabenen

Als je nog producten gebruikt met pro en prebiotica dan help je de huid nog sneller herstellen. Bijvoorbeeld de producten van zZacht. Maar ook de Naïf baby billen zalf is ideaal als je kindje luieruitslag heeft.

Hoe voorkom je luieruitslag

Wanneer de huid na een periode van roodheid of luieruitslag weer gaaf en hersteld is, is het belangrijk de billetjes van je kleintje met name bij de luierwissel voor het slapen gaan in te smeren. Baby Zalf legt namelijk een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal is beschermd. Verder is het belangrijk de luier vaak te verschonen en babydoekjes te gebruiken die zacht zijn voor de babyhuid. Dus zonder alcohol alcohol, zoals de Naïf babydoekjes. Nog een paar extra tips tegen luieruitslag:

  • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren. Als je toch iets wilt gebruiken, neem dan Naïf baby wash of zZacht badschuim. Deze bevatten geen zeep en herstellen de huid.
  • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel badderen kan er voor zorgen dat het tere babyhuidje uitdroogt.
  • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’.
  • Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
  • Gebruik zalf voor de billen bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen. Doe dit in ieder geval bij de laatste luierwissel voor de nacht of voordat je er iets langer op uit gaat, dan blijven de billetjes door de vettige zalf goed beschermd. Baby Zalf bevat namelijk een hoge concentratie aan vetten (65% lipiden).
  • Verwissel de luier meerdere malen per dag, want een natte luier kan de huid prikkelen. Smeer bij iedere luierwisseling Baby Zalf. Deze zalf brengt een doorzichtig ademend laagje aan, waardoor de billetjes beter beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.
  • Het eerste jaar ontwikkelt je baby zich in een razend tempo. Niet gek dat al die veranderingen hun weerslag kunnen hebben op de kwetsbare babyhuid. Baby Zalf ondersteunt het natuurlijke huid herstelt en beschermt de huid van je kleintje tegen invloeden van buitenaf.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »