Terug

Wat betekent exfoliëren?

Exfoliëren, wat is dat nou eigenlijk? Exfoliëren is eigenlijk niets minder dan het verwijderen van de dode huidcellen van de huid. We noemen het ook wel scrubben of peelen.

De huid vernieuwt zich ongeveer iedere 28 dagen van binnen uit. ( zie blog opbouw van de huid) En de cellen in de bovenste laag van de opperhuid zijn eigenlijk dode cellen. Deze cellen vallen er na verloop van tijd af. Daar merk je eigenlijk niet zo veel van.

Waar kunnen een te veel aan dode huidcellen voor zorgen?

Maar deze dode huidcellen kunnen nog wel zorgen voor een wat doffere teint van de huid, een snellere verstopte poriën in de huid, meer mee-eters.

Ze kunnen nog verzorgingsproducten opnemen ondanks dat ze niet meer levend zijn, maar deze werkzame stoffen houden ze vast en geven ze niet door aan de huidlagen die eronder liggen.

Naar mate je ouder wordt gaat de celdeling langzamer dan de ongeveer 28 dagen waar we het hierboven over hadden. Hierdoor krijg je dus niet alleen te maken met de klachten die we hierboven hebben besproken, maar ook met eerder intreden van de eerste tekenen van huidveroudering en het ontstaan van droogte rimpeltjes.

Reden genoeg dus om de huid te exfoliëren, scrubben of peelen. De producten worden ook wel exfoliant, exfolator, scrub ( body scrub of gezichtsscrub), gommage, lysing of peeling genoemd. En je hebt ze mechanisch ( met korreltjes) en chemisch( met een verwekende stof).

De resultaten die je kan bereiken met een scrub

  • Snellere celdeling
  • Stralendere huid
  • Frissere teint
  • Vermindering van droogte lijntjes
  • Vermindering van de eerste tekenen van huidveroudering.
  • Vermindering van verstopte poriën en mee-eters
  • Vermindering van ( verse) pigmentvlekken
  • Vermindering van (verse) littekens
  • Betere opname van werkstoffen

 

Zoek je in de webshop naar exfoliërende producten? Klik dan op de link voor exfolierende producten voor het gezicht en voor het lichaam

 

Volg ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »