Terug

Hoe reinig je de poriën het beste?

Hoe reinig je het beste je poriën?

Iedereen heeft er weleens last van; verstopte poriën, mee-eters of puistjes. Niet gek ook met al het make-up wat we de hele dag dragen en wat dacht je van de vuildeeltjes in de lucht? Verstopte poriën kunnen resulteren in mee-eters, puistjes of van die irritante zwarte puntjes. Niks gevaarlijks aan, maar vervelend is het wel. Je poriën reinigen is dé oplossing. Maar hoe reinig je nou het beste je gezicht met de verstopte poriën? Wij gaan je het hier duidelijk uitleggen!

Hoe reinig je je poriën?

Reinigen zou eigenlijk iedereen dagelijks twee keer moeten doen. Dat doet niet iedereen. En dat zou wel moeten bij verstopte poriën! Hoewel het heel normaal is om puistjes en mee-eters te krijgen is het kennen van handige tips om je poriën te reinigen altijd fijn. Door je poriën dagelijks te reinigen, voorkom je een verstopping. En nee, dat doe je niet door van die hardnekkige neusstrips te gebruiken en al helemaal niet door het zelf uit te knijpen.

  • Reinig je huid 2x daags; Grote kans dat je inmiddels wel bekend bent met het feit dat met make-up slapen geen optie is. Goed van je als je je make-up iedere dag verwijderd, maar dat is niet genoeg. Je moet je gezicht goed reinigen Niet alleen de make-up eraf, maar ook de huid zelf moet goed gereinigd worden. Reinig je gezicht altijd met een milde reiniger voordat je naar bed gaat. Je wil natuurlijk niet dat het vuil en je make-up ervoor zorgen dat je poriën verstopt raken. Ook na het slapen is het belangrijk je huid goed te reinigen omdat je huid overbodige vetten en afvalstoffen in de nacht naar buiten duwen. Maar wist je dat je ook je huid altijd voor én na het sporten moet reinigen? Zweet kan er namelijk voor zorgen dat je make-up en andere vuildeeltjes bij de openingen van je poriën terechtkomen en je begrijpt, dat kan zorgen voor een flinke verstopping.
  • Stomen; Als je geen last hebt van een droge huid, is stomen ook een goede optie voor poriën reinigen. Als je wél een droge huid hebt, is het verstandig om je gezicht minder vaak en minder lang te stomen dan dat je zou doen met een ander huidtype, want het kan een uitdrogende werking hebben. Door te stomen gaan de poriën meer open staan en kunnen afvalstoffen gemakkelijker weg.
  • Exfoliëren; Reiniging is onmisbaar in je badkamerkastjes, maar exfoliëren (scrubben) is ook iets wat je niet moet overslaan. Door te exfoliëren worden dode huidcellen verwijderd. Dode huidcellen zorgen samen met talg voor verstopte poriën en puistjes. Dus scrub 2-3x per week je huid met een zachte gezichtsscrub.
  • Vitamina A; Als je verstopte poriën wil tegengaan en je poriën wil reinigen, kun je dat het beste doen met producten waar retinol (vitamine A) in zit. Zorg er wel voor dat je huid laat wennen aan retinol. Dit doe je door het gebruik ervan geleidelijk op te bouwen.
  • Peeling; Gebruik producten die een peelend effect hebben op de huid of laat een peeling doen bij de schoonheidsspecialiste.

Hoe reinig je je porien het beste.jpg

Bekijk hier onze reinigingsproducten

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »