Terug

Wat doet een peeling voor je huid?

Een Peeling voor je gezicht, ze zijn mega hip! Maar wat is een peeling eigenlijk? En wat doet dit precies voor je huid? Viva Donna legt het je hieronder heel duidelijk uit!

Wat is een peeling?

Een peeling is een intensieve exfoliatie met een hoge concentratie van zuren, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of fruitzuur.  Door deze zuren weken de dode huidcellen makkelijker los van de huid. Dode huidcellen zorgen samen met talg en slechte huid bacteriën voor puistjes. Een peeling zorgt ervoor dat onzuiverheden, zoals acne, mee-eters of littekens worden verminderd.
e hebt peeling die je thuis kunt gebruiken en peeling die je ondergaat bij de schoonheidsspecialist. Ga bij een peeling nooit op eigen houtje aan de slag want dan kan het ook verkeerd uitpakken! En doe niet vaker dan vier keer jaar een kuur en eventueel voor thuisgebruik niet vaker dan twee keer per week gebruiken. Bij vaker gebruik kan het huidirritaties veroorzaken.

Wat doet een peeling op de huid?

Zoals we hierboven al vertelde, zorgt een peeling voor een intense behandeling van het verwijderen van dode huidcellen. Je verwijdert er veel meer dan met een normale exfoliant. Er zijn verschillende soorten peelings met ieder zijn eigen werking. Elke peeling bevat andere zuren, bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of hyaluronzuur. Elk zuur wordt gebruikt voor een ander specifiek huidprobleem. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Hyaluronzuur wordt gebruikt om de vochtarme huid een boost te geven en te verstevigen.
  • Salicylzuur is goed voor de onzuivere huid, deze verwijderd vetten waardoor het verstopte poriën voorkomt.
  • Glycolzuur werkt tot slot goed tegen rimpels en fijne lijntjes.

De vloeistof van de peeling zorgt ervoor dat de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dode huidcellen zorgen ervoor dat de huid er dof uitziet, maar ook stug aanvoelt en samen met talg en slechte huid bacteriën puistjes veroorzaakt en verstopte poriën. Een peeling stimuleert de celdeling waardoor nieuwe cellen zichtbaar worden, hierdoor wordt je huid egaler en zal het er stralender uitzien!

Door een peeling kuur te doen kan je de huid ontdoen van puistjes, acne, onzuiverheden, (verse) littekens en (verse) pigmentvlekken. Verder heeft het de huid een enorme boost en stimuleert het de celdeling. De huid ziet er weer strelend uit.

Gebruik tijdens een peeling wel altijd een SPF over je dagverzorging heen. Anders is de huid besmettelijker voor huidschade en pigmentvlekken.

 

Je vindt onze scrubs en peelings hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box