Terug

Waarom moet de man zijn eigen huidverzorging gebruiken?

Vaak denken we dat de mannenhuid identiek is aan de vrouwenhuid, maar dat hebben we mis. Om uit te leggen waarom mannen hun eigen verzorging moeten gebruiken (en geen lik uit de pot van hun vrouw moeten pakken). Is het goed om te weten wat het verschil is tussen de huid van de man en de vrouw.

Wat is het verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid?

  • De dikte van de huid
  • De mate van huidveroudering
  • Gebruik van spieren
  • Gebruik van zonneverzorging
  • Het hebben van een baard en de verzorging ervan
  • Het moeten scheren.

Verschil in huiddikte

Er zit een groot verschil in de dikte van de huid van de man en de vrouw. De huid van de man is een stuk dikker dan de huid van de vrouwen. Een man moet dus producten gebruiken die meer geconcentreerd zijn dan de producten van de vrouwen om hetzelfde resultaat te geven. Dit geld voor de beschermende en verstekende producten maar ook voor de reinigingsproducten. Een reinigingsproduct zoals een scrub mag wat grover zijn dan die van een vrouw en een man mag de huid ook vaker scrubben om de dode huidcellen te verwijderen.

Verschil in vorming van huidveroudering

De huid van een man verouderd anders dan de huid van een vrouw. De vrouwenhuid begint al veel eerder met de veroudering van de huid dan de man. Een vrouw begint al rond de 20-23 jaar met veroudering. De mannen huid daarentegen krijgen later pas huidveroudering dan de vrouwen. Dit begint pas rond de 30 jaar. En er zit ook verschil in het soort rimpeltjes dat ze krijgen. De vrouw krijgt eerst fijnere rimpeltjes en pas rond de overgang worden de rimpels dieper. De rimpels die de mannen krijgen zijn vaak dieper. Dat komt doordat mannen meer spiermassa en mimiek in het gezicht hebben dan vrouwen. En omdat mannen de neiging hebben zich minder te beschermen tegen de zon.

Verschil in gebruik van zonnebrand

Mannen zijn vaak geneigd om minder snel hun huid goed te beschermen tegen de zon. “Het valt allemaal wel mee met de schade die zon oplevert” vinden ze ten onrechte. Vrouwen zijn beter in het beschermen tegen de zon. Dit geld zowel voor mannen die gaan zonnebaden, maar ook voor mannen die dagelijks buiten werken. Ook voor mannen zou het goed zijn dagelijks een verzorging te gebruiken waar een SPF ( sun protection factor) inzit. Dit zou de vorming van rimpel diepte kunnen verminderen. Dus mannen bescherm je huid beter tegen de zon. Het  is beter tegen huidveroudering, maar ook tegen bescherming van huidkanker.

Baardverzorging, snorverzorging en scheren

Mannen krijgen vanaf hun pubertijd snor en baardgroei. Bij de een is de baardgroei sterker dan bij de ander. En de een scheert de baard dagelijks en de ander laat een stoppelbaardje staan of een hele baard. Het is belangrijk om de ( stoppel -)baard  goed te verzorgen. Dit doe je met speciale baardverzorging en snorverzorging.

Scheren kan een aanslag zijn voor de huid. Hoewel dit niet bij iedere man hetzelfde is. Door te scheren haal je een grote laag dode huidcellen eraf waardoor de huid daarna wat gevoelig kan zijn. Je kan de huid na het scheren verzorgen met een aftershave balsem, een aftershave en een verzorgende en herstellende crème. Het is erg persoonlijk wat een man fijn vindt om na het scheren te gebruiken.

mannen verzorging.jpg

U vindt alle verzorging voor mannen hier

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Wat is het verschil tussen de huid van de man en de vrouw?

Beste huidverzorging voor mannen

Wat is het verschil tussen een aftershave en een aftershave balsem?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box