Terug

Waar breng je een primer aan op het gezicht?

Als je een mooie make-up gaat zetten is een primer een van je eerste basis producten. Maar hier iedereen gebruikt nog een primer. Wij vertellen je waarom je een primer moet gebruiken en hoe en waar je het aan moet brengen.

Wat is een primer?

Een primer is een make-up product die dient als de ondergrond voor de make-up. Het beschermt de huid en zorgt dat de make-up beter hecht en daardoor langer blijft zitten. En oneffenheden kan je dan beter wegwerken. Primers zien eruit als een stevige gel of crème en zitten meestal in een pompflesje of in een tube.

Waar kan je de primer allemaal voor gebruiken?

Primer kan op het hele gezicht aangebracht worden, maar je kunt het ook beperken tot enkele delen van het gezicht. Er bestaan naast de primers voor het hele gezicht bijvoorbeeld ook speciale primers die alleen bedoeld zijn voor de oogleden. Bij de rijpere huid kunnen de oogleden plooien. Breng je direct op de oogleden oogschaduw aan, dan kan de make-up gaan samenklonteren in deze plooitjes. Primers zorgen ervoor dat dit niet gebeurt!

Een primer kan ook een goed product zijn voor het corrigeren van roodheden in het gezicht, bijvoorbeeld in het geval van rosacea of acne. In dat geval breng je een primer met een lichtgroene ondertoon aan. De groene ondertoon compenseert de roodheden. Klopt het in de huid, ga niet wrijven want dan maak je de oneffenheden juist zichtbaarder!

Waarom gebruik je een  primer

Kijk voor onze make-up producten hier  

Waarom gebruik je een primer?

Wat doet een serum?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »