Terug

Waar is baardolie goed voor?

De baard is helemaal hip bij mannen de laatste jaren. Mannen van alle leeftijden laten hun baard groeien en stylen. Een hype of een blijvende trend? De baard blijkt een blijvertje te zijn. We zien het ook terug in de populariteit van de barbershops. Een baard verzorgen vraagt wel om wat extra aandacht. Zo hoor je bijvoorbeeld veel over baardolie. Hebben baarddragers nu echt baardolie nodig en waar is dit product eigenlijk goed voor? Wij vertellen je er hier graag meer over!

Waarom baardolie?

Een baardolie is een aanrader in alle fases van het laten groeien van een baard. In de beginfase, wanneer de stoppels beginnen uit te groeien tot langere haartjes, kunnen mannen last hebben van jeuk en een trekkerige huid. In plaats van opgeven en die beginnende baard afscheren, kan men de huid en de baardhaartjes verzorgen met olie. De benaming ‘baardolie’ is eigenlijk niet volledig, want de olie is ook bedoeld voor huid.

Een gezonde huid is altijd de basis voor een mooie baard. Is de baard eenmaal gegroeid, dan kan baardolie de haren hydrateren. Doordat baardhaar dikker en grover is dan het hoofdhaar, heeft het extra verzorging nodig. Baardolie laat de baard er vol en stevig uitzien en geeft een gezonde glans. Daarnaast voorkomt de olie eveneens gespleten punten.

De ingrediënten van baardolie

Als je een baardolie gaat aanschaffen waar moet je dan op letten? Baardolie mag de baard niet zwaar maken of vettig aan laten voelen. Er vettig uitzien? Dat wil je al helemaal niet! Om dat te voorkomen is het belangrijk om een lichte, natuurlijke olie te gebruiken. Er bestaat bijvoorbeeld ook baardolie op basis van siliconen (cyclopentasiloxane of dimethiconol).

Deze olie legt echter een beschermend laagje om de haren heen en voelt zwaar en soms ook vettig aan. Verzorgende ingrediënten kunnen nu niet op het haar en de huid inwerken. 100% natuurlijke oliën, die geschikt zijn als baardolie, zijn: arganolie, amandelolie, jojoba-olie en abrikozenpitolie. Vaak worden er essentiële oliën aan toegevoegd voor het verzorgen en kalmeren van de huid. De baardolie die wij verkopen is van Guardenza en die is  geheel op natuurlijke basis.

Gaat je baard sneller groeien van baardolie? 

Als je van een glad geschoren gelaat naar een volle en mooie baard wilt dan is daar tijd voor nodig. Er wordt vaak gevraagd naar middelen die de haargroei versnellen, maar die bestaan niet. Het is dus een misvatting dat je baard sneller groeit door baardolie. Wat wel het geval is, is dat een goede baardverzorging met de juiste producten ervoor zorgt dat de haren optimaal en gezond kunnen groeien. Daardoor lijkt het alsof het groeiproces sneller verloopt.

Hoe breng je baardolie aan?

We vertellen je hieronder hoe je baardolie het beste kunt aanbrengen, zodat je optimaal van de positieve effecten kunt genieten:

Stap 1: reinigen en afdrogen

Voordat je de baardolie aanbrengt, dienen de huid en de baard goed schoon te zijn. Dit doe je met een baardwash. Je kunt dus de baardolie het beste aanbrengen na het douchen. Gebruik voor je baard bij voorkeur een baardshampoo en -conditioner. Voor het aanbrengen van de olie, is het belangrijk om de huid en de baard eerst goed af te drogen.

Stap 2: maximaal 3 tot 5 druppels olie

Voor een goed verzorging heb je meestal niet meer nodig dan 3 tot 5 druppels olie, tenzij je een hele lange en volle baard hebt, dan gebruik je wat meer. Baardolie zit doorgaans in een klein flesje met een pipet, waarmee je de druppels gemakkelijk kunt doseren. Breng de druppels aan op je handpalm en wrijf je handen kort tegen elkaar.

Stap 3: breng de olie aan
Bij het aanbrengen van de baardolie hebben de meeste mensen de neiging om van boven naar beneden over de baard te wrijven. Begin liever van onder naar boven. Je brengt de olie dan onder je baard op de huid aan, want je wilt vooral ook de huid hydrateren. Daarna kun je met je handen de baard naar beneden strijken.

Stap 4: de baard even borstelen

Heb je een lange baard, dan kun je daarna de baard even goed door borstelen. Dit kan je doen met een baardkam of baardborstel. Hiermee verdeel je de olie goed over de baardharen.

Waar is baardolie goed voor

Je vindt al onze baardolien en andere baardverzorgingsproducten hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box