Terug

Beautyhack: Je gezicht reinigen met koud water

Beautyhacks by Viva Donna

Je gezicht reinigen met koud water

Vraag je je af of je je gezicht met koud water moet wassen? Volgens deskundigen kan het reinigen van je huid met koud water in je huidverzorgingsroutine verschillende voordelen voor uw huid bieden. Hier zijn enkele voordelen van het wassen van je gezicht met koud water:

  • Verminderde wallen. Koud water kan helpen de bloedvaten te vernauwen en de zwelling te verminderen, waardoor het effectief is voor het minimaliseren van wallen in de ochtend. 
  • Kalmerende sensatie. Koud water kan een verfrissend en verkwikkend gevoel geven, vooral in de ochtend. Het kan je huid wakker maken en je een natuurlijke energieboost geven.
  • Vernauwde poriën. Koud water kan de poriën tijdelijk vernauwen, waardoor ze minder zichtbaar worden en de ophoping van vuil wordt voorkomen.
  • Oil controle. Koud water kan helpen de talgproductie onder controle te houden, waardoor het een mogelijke oplossing is voor mensen met een vette huid. 

Wanneer je overweegt het gezicht met koud water te wassen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele mogelijke nadelen.

Koud water kan bijvoorbeeld ook roodheid of uitdroging veroorzaken bij personen met een gevoelige of droge huid. Bovendien is koud water mogelijk niet zo effectief in het verwijderen van olie, vuil en make-up als warm water, wat deze stoffen over het algemeen beter afbreekt. Om het beste van twee werelden te krijgen, kun je overwegen een evenwichtige aanpak te hanteren, waarbij je warm water gebruikt voor de reiniging en koud water voor een verfrissende afsluiting. Volg altijd een geschikte huidverzorgingsroutine, inclusief producten zoals een natuurlijke vochtregulerende crème voor de droge huid, oogcrème of een verstevigend gezichtsserum van de betere huidverzorgingsmerken om specifieke huidproblemen aan te pakken.

Heb je hier nog vragen over? Laat dan een reactie achter onder deze Beautyhack. Natuurlijk mag je zelf ook een leuke beautyhack met me delen.

Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna

De beste beautyhacks van Viva DOnna

Wil je meerdere Beautyhacks bekijken? Klik dan hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box