Terug

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters worden ook wel comedonen genoemd. Mee-eters zijn eigenlijk niets meer dan verstopte poriën met talg. Aan het einde van een porie zit een buisje die leidt naar de talgklier. Deze produceert talg. Talg is een van de natuurlijke beschermde stoffen van de huid. Samen met het natuurlijke vocht dat in de huid zit. Samen met de dode huidschilfers veroorzaakt talg een verstopte porie. Je hebt 2 verschillende mee-eters: blackheads en de whiteheads

 

Wat is het verschil tussen de blackheads en de whiteheads?

In comedonen heb je verschillen: De blackheads en de whiteheads. Bij beide zijn de verstopte porie met talg en dode huidcellen de oorzaak. Alleen bij de blackheads komt er zuurstof bij de talgprop en kleurt het zwart. Deze mee-eter heeft een natuurlijke uitgang. Bij de whiteheads is de uitgang dicht, maar de porie zit wel degelijk verstop met talg en huidschilfers.

 

Wat is de oorzaak van mee-eters?

De talgklier produceert talg, dit ter bescherming van micro organisme. Maar door invloed van hormonen kunnen talgklieren sneller gaan werken. Denk dan bijvoorbeeld aan de puberteit.  Er komt te veel aan talg in de porie en samen met de dode huidcellen die loslaten van de huid verstopt dit de porie. Hierdoor komt er vanaf de talgklier alleen maar meer talg aan en wordt de mee-eter steeds groter van binnenuit.

 

Wat kan je zelf doen tegen mee-eters?

  • 2x daags de huid goed reinigen met een zachte cleanser
  • Altijd nareinigen met een lotion
  • Gebruik producten die passen bij jou huidtype
  • Scrub de huid 2x per week
  • Laat mee-eters verwijderen bij de schoonheidsspecialist.
  • Als je een mee-eter zelf wilt verwijderen doe dit dan voorzichtig met druk van buiten naar binnen met je vingertoppen ( nooit met je nagels) en druk met tissues om je vingers zacht aan de zijkant. Doe dit nooit hard want als de huid beschadigt en er komen bacteriën bij dan wordt de puist alleen maar groter.

Bekijk hier  alle Acne producten 

Alle huidverzorging vind je hier

Mee-eters

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer lezen over acne gerelateerde klachten? klik dan op de onderstaande links

acne / puistjes / mee-eters / Milia 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »