Terug

Wat kan ik doen tegen het rullen of korrelen van mijn creme?

Wat kan ik doen als mijn creme gaat korrelen of rullen op mijn huid?

Als je verzorgingsproducten gebruikt zoals dagcrème, nachtcrème, serum, gezichtsmaskers maar ook BB cream, foundation en Cc cream dan kan het zijn dat het soms gaat rullen of korrelen. Rullen is eigenlijk hetzelfde als korrelen. Je voelt dan hele kleine “soort van korrel achtige velletjes” op je huid. Hoe dat komt dat kan verschillende oorzaken hebben. We zullen hieronder alle oorzaken benoemen en uitleggen waarom.

Hoe ga je rullen of korrelen van een creme tegen?

  • Reinigen; De huid van je gezicht moet je 2x daags reinigen met een reiniging en lotion, Zowel in de ochtend als in de avond. Als je in de ochtend vergeet om je huid te reinigen dan kan het zijn dat je verzorging die je daarna gebruikt gaat korrelen of rullen.
  • Gebruik niet te veel van je verzorging: Ook kan het zijn dat je een te veel aan verzorgingsproduct gebruikt. Als je bijvoorbeeld te veel serum of dagcrème gebruikt dan heeft te huid te veel om op te nemen. Wat de huid niet opneemt dat laat het op de huid liggen. Als je dan met je vingers over je huid heen gaat dan kan dat gaan rullen of korrelen. Gebruik dus altijd kleine beetjes van je verzorging. Je kan beter 2x een klein beetje gebruiken dan 1x veel te veel. En dat is ook nog eens beter voor je portemonnee. Dit geld natuurlijk voor je verzorging, maar ook voor make-up producten als foundation, concealer, BB en CC cream, getinte dagcrème.
  • Bekijk de ingrediënten lijst: Check eerst en vooral de ingrediëntenlijst van het product waarvan je vermoedt dat het de schuldige is. Je herkent het vaak onder een naam die de woorden ‘dimethicone‘ of ‘methicone‘ bevat. Er zijn nog tal van andere benamingen, maar dit zijn degene die je waarschijnlijk het vaakst zal tegenkomen. Gebruik je een product dat dit ingrediënt bevat, breng er dan niet te veel van aan en ‘duw’ het product na het smeren goed in je huid. Wacht liever wat langer vooraleer je een volgend product aanbrengt. Gebruik je meerdere producten die siliconen bevatten, dan moet je er rekening mee houden dat er altijd een kans is dat er zich velletjes zullen gaan vormen. Wees zuinig, gebruik deppende bewegingen en laat voldoende tijd tussen de verschillende stappen.
  • Bewaar je producten niet te lang; Ook kan het zijn dat je product niet meer goed is. Dan kan het product ook gaan rullen of korrelen, mar dit is vaak wel de minst voor de hand liggende reden als het op je huid gaat rullen. Wil je het zeker weten? Ruik dan aan het product of kijk er goed naar. Ruikt het muf of is de substantie niet meer wat het voorheen was? Gooi het dan weg.

Bekijk alle gezichtsverzorgende producten die wij verkopen hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »