Terug

Zakelijke make-up look

DE ZAKELIJKE MAKE-UP LOOK

Als je zakelijk goed voor de dag wilt komen dan is niet alleen je kleding belangrijk, maar ook hoe je je huid verzorgd en hoe je je make-up aanbrengt. Make-up en uitstraling kan je maken of breken. We zullen je alles vertellen over de zakelijke look en hoe je dat het mooiste aanbrengt.

De basis

Werk en uiterlijk / make-up is soms best een tricky combinatie. Wat is te veel en wat is te weinig make-up? Elk kantoor is anders en kent andere normen, maar je wilt ook jezelf blijven en wellicht een beetje opvallen. Natuurlijk is het belangrijk dat je de huid goed verzorgt. Kies dus huidverzorging die bij jouw huid past. Hoe je dat doet dat lees je hier,

Naast de goede verzorging waar we het net over hadden is bescherming van de huid ook een van de basis dingen waar je op moet letten als je je goed wilt verzorgen. Gebruik dus altijd een dagcreme met een SPF erin. Bijvoorbeeld de Decaar BBcream met SPF 50. Dan heb je direct een mooie BB cream die je huid egaliseert en je huid goed beschermt.

Wist je dat je gedurende het hele jaar eigenlijk een dagcrème met spf moet gebruiken? Ook wanneer de zon niet zichtbaar is. Want er zit altijd UV straling in de lucht. Als dat niet zo was dan zou het overal donker zijn.

Wanneer moet je beginnen met antirimpelcrème?

Veel mensen vragen zich af wanneer je meot beginnen met een anti rimpel verzorging. Zodra begonnen wordt met het gebruik van make-up is een mooi moment. Het is nooit te vroeg en nooit te laat. Een nieuwe blouse is zo gekocht, een nieuwe huid niet.

Een goed verzorgde huid is ‘t geheim van een mooie look. Dus iedere dag: reinigen, moisturizen en oogcrème tweemaal per dag. Een primer zoals over de dagcrème en onder de foundation is ideaal. Het is een soort photoshop in een tube: zoals het fijne effect van filters op Instagram. Bij lange dagen of uiterst inspannende bezigheden als podiumpresentaties zorgt een primer dat je look mooi blijft. Je make-up blijft de hele dag netjes zitten.

Een foundation of getinte dagcrème geeft rust in je gezicht, voorkomt roodheid en zorgt dat je sterker ‘als jezelf’ overkomt. Een vleugje foundation, BBcream of getinte dagcrème zorgt dat je overkomt als een professional. Concealer zorgt dat je er (nog) uitgeruster uitziet. Rode vlekken en donkere kringen geven toehoorders al snel het idee dat je de situatie wellicht niet aankunt…”

Zakelijke make-up voor diverse soorten afspraken.

Als je diverse afspraken hebt zoals bijvoorbeeld eerst een paar uur op kantoor, daarna een lunchafspraak en in de avond nog een presentatie dan is het belangrijk om je make-up een beetje aan te passen.

Het goede nieuws is dat niets eraf hoeft: het mag er steeds overheen. Start met een natural look: vleugje foundation, licht tot medium getinte oogschaduw op het bewegend ooglid. Beetje mascara en wat kleur op je lippen. Bij de meeting wil je sprekender over komen. Geef je lippen dan wat meer kleur. Daarna door naar het zakendiner: klop wat oogverzorging onder je ogen. Zet in het gootje onder je ogen wat concealer zodat je er stralend uitgerust uitziet. Glimlach en zet in een x-vo wat blush op je apple of the cheek. Kies een wat donkerdere oogschaduw in je arcadeboog en langs de wimperimplant. Vervaag langs je wimpers wat oogpotlood: het geheel laat je ogen groter lijken en geeft een smokey allure.”

Zo blijft make-up de hele dag goed zitten:


Als je wilt dat je zakelijk make-up de hele dag goed blijft zitten dan is het belangrijk ome rin de ochtend goed aandacht aan te bestelden. Doe verzorging met primer onder je foundation en oogmake-up primer op je oogleden. Verder is het verstandig om wat make-up producten mee te nemen om het eventueel een beetje bij te werken. Zorg ook voor wattenstaafjes en een beetje micelar lotion in je tasje dan kan je gemakkelijk kleine oneffenheden wegwerken.

Do’s en dont’s met de zakelijke make-up

Wat voor look is het meest wenselijk op kantoor, naturel of juist meer opgemaakt?
Dat hangt af van persoonlijke smaak en soort bedrijf. Zet jezelf neer als de persoonlijkheid die je bent. Men kiest voor de persoon. Neem jezelf op de juiste manier serieus, dat is tevens een compliment voor mensen om je heen. Hou je van een felle lip? Ga ervoor! Het kan een heel goed statement zijn.

Wat is in jouw ogen té veel make-up voor op kantoor?
“Verkeerd gekozen make-up: kleuren die niet staan. Een passé look als glansoogschaduw onder de wenkbrauw wanneer de oog-vorm dat niet meer toe laat. En bijvoorbeeld dikke lagen foundation. Less is more, update je routine met regelmaat.”

En wat te weinig?
Komt veel te vaak voor. ‘Geen tijd hebben’ kun je je niet permitteren. Tijd maak je. De huidige technieken zijn enorm snel, makkelijk en natuurlijk. Het is prima om een hele natuurlijke stijl te hebben maar feitelijk geldt: geen make-up is geen optie. Je kunt je zo opmaken dat je er niets van ziet, maar wel verzorgd en professioneel voor de dag komt.

Kan een rode lippenstift?
Als je je er fijn bij voelt: juist! Iedere vrouw zou een rode lipstick moeten hebben. Het haalt onmiddellijk op en geeft instant succes. Ook mooi, snel en makkelijk aan te brengen is de lipstain: dep wat rode lipstick -of andere tint- met je vingertop op het midden van je mond en klaar. Zie het als een mooie jeans met hakken.

 Zijn er nog andere do’s en don’ts als het gaat om een zakelijke make-uplook?
Wees vooral jezelf, straal vertrouwen en pit uit.

En hoe zit het met nagels? Hoe verzorg je die het best?
Gebruik twee keer per dag handcrème. Zorg dat je nagels altijd schoon en netjes verzorgd zijn. Te lang is een no-go. Ze dienen niet al teveel boven je vingertoppen uit te komen. En gelakte nagels staat helemaal verzorgt!

Welke items zijn absoluut onmisbaar voor in je toilettas?
Een beetje gezichtspoeder, wattenstaafjes, micelar lotion, mascara, een verfrissende lotion spray een lipgloss.

Kun je met je make-up beïnvloeden hoe je op klanten overkomt?
Absoluut. Onlangs adviseerde ik een hele mooie, intelligente jonge vrouw. Ze werkt in het buitenland met hoog geplaatste functionarissen en diplomaten. Tijdens de events die ze organiseert en waar zij leading is, werd haar door deze heren gevraagd of ze de stagiaire of ‘dochter van’ was. Ik heb haar geleerd hoe ze zich mooi passend opmaakt, waarbij ze zichzelf is plus een professioneel vriendelijk overwicht uitstraalt. Zonder ouwelijk te tonen.

 

Wil je onze make-up producten nog eens rustig belijken? klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box