Terug

Wat is melanine?

In de huid zitten veel verschillende soorten cellen. In basaalcellenlaag ( de onderste laag van de leder huid ( zie opbouw van de huid) zitten melanocyten. Deze cellen produceren melanine. Melanine is een stofje dat vrijkomt als de huid uv stralen ( de straling van de zon)  op de huid krijgt. Het zorgt voor het bruine tintje dat we krijgen als we in de zon geweest zijn. Deze bruine kleur zorgt voor bescherming van de huid tegen de zon.

Maar de aanmaak van melanine gaat bij de ene huid sneller dan bij de andere huid. Als er te veel zon op de huid komt en de cellen de aanmaak van melanine niet aankunnen dan verbrand de huid. Het is dus belangrijk om niet te lang achter elkaar in de zon te gaan en als je in de zon gaat een zon beschermingsfactor ( SPF/zonnebrand ) te gebruiken.

Wat is Melanine l zonnebrand

Bekijk al onze zonnebrand producten hier

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »