Terug

Zo verzorg je je baby stap voor stap

Hoera, je baby is geboren. Maar hoe verzorg je nou zo’n klein hummeltje. Natuurlijk helpt de kraamverzorgster je daar bij maar we hebben hier alvast alles voor je op een rijtje gezet:

Veiligheid: Leg je baby op een veilige plek waar het niet vanaf kan rollen.

Voorbereiding: Zet alles klaar: het badje, een verschoonkussen, een handdoek en twee hydrofiele luiers (één op de handdoek voor de zachtheid, één om je kindje mee af te drogen). Laat het badje vollopen met lauwwarm water (37 graden), druppel er wat Baby Bath Oil in en meng het met ‘t water. Is je kindje een paar weken, dan kun je wat Naïf Cleansing Wash Gel op een washandje doen.

Uitkleden: Kleed je baby uit en leg, voor the time being, een hydrofiele luier over het lichaam. Zo vat ‘ie geen kou. Kleine baby’s verliezen snel hun warmte, dus let hier goed op.

Optillen: Til je baby op, ondersteun het hoofdje en de billen goed

In het badje;  Voordat je de baby in bad doet voel je nog even met je elle boog aan het badwater om te controleren of het niet te koud of te warm is. Til je baby op zoals hierboven beschreven is en leg ‘m langzaam in het water.  Een pasgeboren baby vindt vaak een tummytub heel fijn, dan krijgen ze het idee alsof ze weer in de baarmoeder zitten.
Houdt de baby onder beide okseltjes vast in de tummytub. Je zult zien dat je baby ontspant. Als je baby wat ouder wordt dan doe je het in een babybadje. Blijf in het babybadje het hoofdje ondersteunen met één hand, zodat je je andere hand vrij hebt om het water zachtjes over je kindje heen te gieten.

Afdrogen: Til de baby uit het badje en leg het op een hydrofiele doek op het aankleedkussen. Sla direct een tweede doek over de baby heen. Dep je kindje droog. En let vooral op in de plooien en onder de okseltjes, want door achtergebleven vocht kunnen er smetplekken ontstaan.

Verzorging: Droge plekjes kan je insmeren met een vette crème. Smeer het lijfje van je baby in met een zachte baby bodylotion of baby olie. Door het een beetje in te masseren ontspant je baby. Zorg er wel altijd voor dat het lichaam warm blijft. Zijn de billetjes rood, breng dan wat billen crème aan.

Aankleden: Trek een baby zachte kleding aan die comfortabel zit en gemakkelijk te verwisselen valt.

Goed om te weten: Je baby hoeft niet iedere dag in bad Echt niet. Het klinkt misschien onhygiënisch, maar dat is het niet. Twee tot drie keer per week is genoeg. Baby’s worden namelijk niet vies, ze zweten niet en ze spelen niet in de modder.
Wel kunnen er bijvoorbeeld smetplekken ontstaan door vocht (denk aan spuug of ontlasting) en kan het fijn zijn voor ontspanning. Onthoud dat water en zeep de tere huid uitdrogen dus gebruik een badolie en dep je baby goed droog als ‘ie in bad is geweest. En vergeet vooral de plooien niet! Denk aan het nekje, de liezen, achter de oren en onder de oksels.

Klik hier om naar alle baby verzorging te gaan

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box