Terug

Eyeliner (13)

Filters

Eyeliner

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Hierna ga je aan de slag met de oogmake-up.  Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je eyeliner?

Een eyeliner is vaak een soort van flesje met een dopje erop waar een klein kwastje aan zit. In dit flesje zit een vloeibare substantie die je aan kan brengen op het ooglid met het kwastje. Een eyeliner gebruik je vaak op het boven ooglid de ogen. Je ogen gaan er meer van spreken. De ogen die aangezet zijn met een eyeliner lijken wat groter. Een eyeliner moet je secuur aanbrengen, want als het eenmaal staat dan kan je het niet meer vervagen. Dat geeft in ieder geval geen mooi effect. Een eyeliner kan waterproof zijn, dat is handig als je gaat zwemmen of je bent buiten in de regen.

 

Kies ik voor een oogpotlood of voor een eyeliner?

Het verschil tussen oogpotlood en een eyeliner te eerste de substantie. Een oogpotlood is poederig (Kayal of Kohl) en een eyeliner is vloeibaar. Een oogpotlood kan je nog mooi vervagen als je het hebt aangebracht en een eyeliner moet je in een keer goed en netjes aanbrengen. Verder is een oogpotlood wat zachter dan een eyeliner. De eyeliner komt wat harder over. Vaak wordt een eyeliner aangebracht op het boven ooglid en de oogpotlood op het onder ooglid. Uiteraard kan je hier mee spelen.

 

Hoe breng je eyeliner aan?

Draai het flesje eyeliner open en haal het kwastje eruit. Zorg dat er geen grote druppel aan het kwastje hangt. Het is lastig om in een keer een gehele lijn neer te zetten, dus wij adviseren om kleine streepjes achter elkaar te zetten in de wimper inplant de oogleden.

Het bovenooglid mag van het binnenste oogpuntje tot het buitenste oogpuntje aangezet worden. Let er wel op dat de lijn niet verder doorloopt want anders kan je optisch treurige of hangende oogleden krijgen. Wat je hier tegen kan doen is vanaf het midden van het ooglid de lijn recht naar buiten laten lopen en niet met de curve van het ooglid mee tekenen. Daarna kan je het hoekje tot aan het ooglid opvullen. Dit geeft optisch een gelid ooglid waardoor je er jonger uitziet!

Het onderooglid wordt vaker met oogpotlood aangezet dan met eyeliner, maar het mag natuurlijk wel. Als je de eyeliner toch ook op het onderooglid wilt aanbrengen zorg er dan voor dat het een subtiel lijntje is.

Tip: oefening baart kunst. Wil de lijn niet helemaal mooi strak op de ogen komen, hou dan een wattenstaafje bij de hand. Maak het wattenstaafje een beetje vochtig en trek het langs de gezette eyeliner. In een mum van tijd is het weer netjes strak.

 

Welke kleur eyeliner kan ik het beste kiezen?

Hoe je de kleur van de eyeliner bepaald hoeft niet moeilijk te zijn. Meestal wordt de eyeliner in het zwart aangezet. natuurlijk kan je ook voor een leuk kleurtje kiezen. Maar eyeliners zijn er niet zo vaak in veel verschillende kleuren.

Een leuke tip: Zet een mooie zwarte eyeliner, laat het drogen. Ga er met een mooie glanzende oogschaduw poeder overheen. Je eyeliner heeft nu een leuk fris tintje!

Maak de look wel altijd af met een zwarte mascara

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »