Terug

Hoe verzorg ik mijn huid tijdens de zwangerschap

Je huid kan tijdens de zwangerschap behoorlijk veranderen; Zoals je misschien wel weet komen die veranderingen in je lichaam door een andere hormoonhuishouding tijdens je zwangerschap. En deze veranderingen hebben ook direct invloed op je huid. Dat is overigens niet altijd even positief. Daarom is een juiste huidverzorging belangrijk tijdens je zwangerschap.  

Je kan last krijgen van de volgende huidklachten;

 • Glow; Sommige vrouwen zijn gezegend met een zwangerschapsgloed, de pregnancy glow, tijdens de negen maanden. Je lichaam maakt meer bloed aan en het kan dus zomaar zijn dat je gezonde blosjes krijgt. Heb je dit? Lucky you! Helaas geldt dit niet voor iedereen. Je kan ook een vlekkerige huid krijgen of te maken krijgen met bijvoorbeeld spinnetjes (van die rode puntjes in je gezicht, ook wel spider neavi genoemd).

 • Acné; Ben je niet gezegend met een gloed, maar juist met onzuiverheden, dan is het van belang om je huid goed te reinigen. Kijk ook eens naar je make-up. Zorg dat je huid zo min mogelijk met chemische stoffen in aanraking komt. Haal iedere avond je make-up eraf en gebruik een natuurlijke cleanser. Smeer altijd een dag– en nachtcrème op om je huid soepel te houden.

 • Striae / zwangerschapstriemen; Onder invloed van hormonen en de uitrekking van je huid, kan er striae ontstaan. Ze zeggen dat dit erfelijk bepaald is, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het zijn scheurtjes in het bindweefsel die ontstaan wanneer de huid te snel groeit. Smeren kan zeker helpen om je huid soepel te houden, maar heb je eenmaal striae, dan kun je er weinig meer aan doen. Smeer je in ieder geval iedere dag in met een lekkere olie of bodylotion.

 • Jeuk; Veel zwangere vrouwen hebben last van jeuk. Dit komt deels doordat de huid opgerekt wordt en soms wat droog is,

 Zo verzorg je je huid en jezelf

 • Wees lief voor jezelf! Het is niet zo gek als je je soms niet zo lekker voelt of er helemaal doorheen zit.
 • Stop met jezelf verontschuldigen als je je even niet zo lekker voelt.
 • Accepteer dat je je soms even niet zo lekker voelt, dat is de beste manier om er mee on te gaan.
 • Pak voldoende slaap!
 • Eet gezond. (hier lees je welke voelding wel en niet aan te raden is)
 • Smeer de huid van je buik en je benen iedere dag 2x daags in met een speciale voedende crème die er voor zorgt dat de huid en je onderhuids bindweefsel minder snel  scheurt tijdens het uitzetten door het groeien van je buik.
 • Douche niet te warm, door te warm douchen droogt je huid sneller uit. En door de hormonale onbalans in je lichaam en omdat de baby veel van jou voedingstoffen neemt kan jou huid al droog en soms jeukerig aanvoelen.
 • Verzorg je huid van je gezicht goed door het dagelijks 2x goed te reinigen en goed te verzorgen. Ook je gezichtshuid kan heel anders zijn dan voor je zwangerschap. Het kan veel droger aanvoelen of juist puistjes hebben. Overleg met jouw schoonheidsspecialiste hoe je het beste jouw huid kan verzorgen.

Wij zijn heel enthousiast over de natuurlijke producten van Naïf en Ericson Laboratoire heeft een hele fijne crème ter voorkoming van zwangerschapsstriemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »