Terug

Wat doen vrije radicalen in de huid?

Vrije radicalen is een term die je vaak hoort in de schoonheidsbranche bij huidveroudering. Vrije radicalen zijn schadelijke moleculen die vrijkomen bij de huidveroudering en zorgen voor afbraak van cellen en ontstaan van rimpels en huidverslapping. Je kan dat zien als roest dat ontstaat op ijzer die in aanraking komt met zure regen en zuurstof. De roest is dan de vrije radicaal en de zure regen met zuurstof de huidveroudering.

Anti-oxidanten.jpg

Hoe werken anti-oxidanten en vrije radicale simpel uitgelegd?

Als je naar de bovenstaande foto kijkt dan zal ik je uitleggen hoe het werkt.

Iedere vrije radicaal en antioxidant bevatten elektronen. De vrije radicaal bevat er echter één te weinig en neemt dan een cel om die elektron aan te vullen. Alleen beschadigt een cel hiervan. Dit noem je oxidative stress. ( maar daar later meer over)

Een antioxidant kan ook heel goed het plekje opvangen van de missende elektron. En dit geeft geen schade aan de huid. Hierdoor snap je wellicht dat het gebruikt van anti-oxidanten heel belangrijk is.

Wat kan je doen tegen vrije radicalen?

Vrije radicalen kan je tegen gaan met anti-oxidanten. Anti – oxidanten zorgen ervoor dat de schade die de vrije radicalen veroorzaken wordt verminderd of gestopt. Helaas is het niet mogelijk om gedane schade geheel weer te verwijderen. Maar je kan het proces wel vervagen en vertragen. Voorbeelden van anti-oxidanten zijn: Vitamine E, Vitamine C, Groene Thee, beta caroteen, selenium

Meer lezen over Anti-oxidanten? klik dan hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box