Terug

Mascara (28)

Filters

Mascara

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Hierna ga je aan de slag met de oogmake-up.  Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je mascara?

Een mascara is een make-up product voor de wimpers dat gebruikt wordt om wimpers te accentueren, donkerder te maken, te verlengen en/of meer volume te geven . Je zet er de wimpers mee aan waardoor de oogmake-up pas echt af is.  Het is een crème-achtig product dat meestal in een zachte tube of harde container zit. De dop van de tube/container bevat een borsteltje. Als de dop op de tube/container wordt gedraaid, zit het borsteltje dus ‘opgesloten’ in de tube/container. Zodra je het borsteltje uit de tube/container haalt, zit er mascara aan het borsteltje en breng je de mascara aan door het borsteltje langs je wimpers te bewegen.

Welke soort mascara's zijn er allemaal?

Mascara’s zijn er in allerlei soorten en maten. Hieronder lees je waarin ze allemaal kunnen verschillen:

 • De Kleur  van de mascara                                                                                                   
  Wij adviseren eigenlijk altijd de wimpers zwart te maken. Zwart is eigenlijk nog steeds de meest gebruikte kleur is. Gevolgd door bruin. Maar in het huidige modebeeld worden ook kleuren als blauw, groen, paars en zilver niet geschuwd. Ons advies blijft toch bij zwart omdat dat het mooiste effect geeft!                                                                                                                 
 • Effect van de mascara:                                                                                                          Er zit veel effect verschil in de tegenwoordige mascara's. Door toepassing van de moderne technieken van tegenwoordig kan ook extra lengte of volume worden gegeven aan je wimpers: Er worden microscopisch kleine nylon microvezels toegevoegd aan de mascara, en die vezels hechten zich vervolgens aan het eind van je wimpers of tussen je wimpers een optisch effect van lengte of volume – of allebei – wordt gecreëerd.                                                                         
 • Het verschil in mascara Borsteltjes:                                                                               
  Niet alleen de nieuwste technieken, maar ook de borsteltjes zorgen voor bepaalde effecten die de mascara;s kunnen geven aan de wimpers. Het borsteltje van de mascara is zeer bepalend voor het effect van de mascara. Zo zijn er borsteltjes van nylon (de ‘ouderwetse’ zwarte borsteltjes), maar ook van rubber. Een rubber borsteltje heeft als voordeel dat de wimpers makkelijker door het borsteltje glijden en hierdoor worden de wimpers mooi gescheiden. Ook zijn er borsteltjes in allerlei vormen, van recht tot een klein bolletje, de vorm bepaalt welke beweging je makkelijk met het borsteltje kunt maken en wat het effect is. Een recht borsteltje leent zich voor de bovenste wimpers, een klein bolletje leent zich voor de onderste wimpers (die ‘stip’ je aan), een gebogen borsteltje leent zich voor boven en onder, enz. Welk borsteltje je het fijnste vindt, is vaak een kwestie van smaak en afhankelijk van de vorm van je ogen.                                                        
 • Wel/niet waterproof mascara:                                                                                          Een waterproof mascara kan handig zijn als je moet zwemmen of in de regen buiten bezig bent. De meeste mascara’s zijn gemaakt op waterbasis. Dat wil zeggen dat de mascara makkelijk te verwijderen is, maar dat betekent ook dat de mascara uit kan lopen als je gaat zwemmen, douchen of in een regenbui terecht komt. Daarom zijn er tegenwoordig ook mascara’s die ‘waterproof’ zijn. Dergelijke mascara’s zijn bestand tegen een zwempartij of een fikse regenbui.  Deze mascara is alleen niet zo gemakkelijk te verwijderen als een gewone mascara. Je moet de mascara dus verwijderen met een speciale oogmake-up remover die geschikt is voor waterproof oogmake-up. Let er wel op dat je niet te hard boent want daar krijg je sneller huidveroudering van! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mascara’s die ‘water-resistent’ zijn; dat zijn mascara’s die zich makkelijk laten verwijderen, maar die niet gelijk uitlopen als je in de regen fiets en gaat zwemmen. Zolang je maar niet in je ogen gaat wrijven als ze nat zijn!                                                                                           
 • Verschillende ingrediënten:                                                                                         
  Ieder merk werkt graag met zijn eigen vertrouwde ingrediënten. Maar iedere mascara bevat dezelfde ingrediënten als basiselementen. Dat zijn pigmenten (om kleur aan de mascara te geven), olie, (bijen)was en conserveringsmiddelen. Het verschil hierin is de aar d van de stoffen, of van natuurlijke oorsprong zijn of niet.

Welke mascara is geschikt voor mij?

Welke mascara geschikt voor jou is is geheel afhankelijk van welke wensen jij van een mascara hebt. Je kan kiezen voor mooie gescheidde wimpers of volle volume wimpers. Als je zelf lange wimpers hebt dan hoef je geen lengte mascara te kiezen, maar heb je korte wimpertjes dan natuurlijk weer wel. En de een heeft graag mega wimpers en de ander gaat liever voor natuurlijk

Hoe breng je mascara aan?

Draai de mascara voorzichtig open. Zet de mascara aan tegen de onderkant van de wimpers, zo ver mogelijk tegen het ooglid aan. Haal de mascara nu met kleine zigzaggende bewegingen omhoog langs de wimpers. Je kan dit een paar keer herhalen tot je het effect het bereikt dat je wil van je mascara. Eventueel kan je een 2e laag aanbrengen. Als je een wimperkrultang wilt gebruiken dan doe je dat VOOR dat je de mascara opbrengt. Anders kunnen de wimpers breken!

Tip: Als een mascara nieuw is kan er vaak veel op de borstel zitten, smeer dit niet aan de mascara huls af, dat geeft een klieder boel. Je kan het beter even aan een tissue afvegen. Zit de borstel echt te vol leg dan een tissue om het staafje onder de mascara borstel en trek het met lichte druk omhoog. Zo haal je de meeste mascara eraf. Misschien een beetje zonde van de mascara maar het geeft wel een mooie effect!

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box