Terug

Nagelvijlen (14)

Je hebt kartonnen nagelvijlen, glas nagel vijlen, saphire nagelvijlen, ijzeren nagelvijlen. Wij helpen je graag om de juiste vijl voor je uit te zoeken.

Filters

Nagelvijlen

Voor mooie nagels is het belangrijk de nagels te vijlen in plaats van te knippen. Wij weten daar alles van bij Viva Donna. We hebben in de webshop de beste nagelverzorgingsproducten voor jullie uitgezocht.

Nagels vijlen

Bijna niemand is zich er van bewust, maar het is beter om de nagels van de handen te vijlen met een Nagelvijl dan te knippen met een nagelschaar of nagelknipper. Waarom dit is gaan we je allemaal uitleggen.

Wat voor soort nagelvijlen hebt je?

Je hebt verschillende soorten Nagelvijlen. Je hebt nagelvijlen om de nagels korter te maken en je hebt nagelvijlen om de nagels glans te geven, ook wel glans vijlen genoemd.

Je kan de nagels het beste bijhouden qua groei met gewone Nagelvijlen. Door nagelknippers & scharen te gebruiken zet je eigenlijk vrij veel druk op de nagelplaat waardoor je andere nagelproblemen zoals bijvoorbeeld ribbels in de nagels, kunt krijgen. Door ze wekelijks te vijlen met een goede nagelvijl dan blijven ze lang mooi en stevig zonder dat ze gaan slijten.

Een glans vijl gebruik je om de nagels een mooie glans te geven. Je hoeft dan geen nagellak te gebruiken om toch een mooie glanzende nagel te hebben. De glans vijl kan je krijgen in 2 en in 4 stappen. De 4 stappen haalt een klein laagje van de nagelplaat af en dat mag je maar 1x per maand gebruiken. De 2 stappen nagelvijlen die mag je dagelijks gebruiken, deze geeft alleen een glans en haalt geen laagje van de nagelplaat af. 

Gebruiksaanwijzing van een glansvijl. Volg de stappen van 1--2 ( of 4), haal ze in zachte bewegingen over de nagelplaat.

 

Welke nagelvijlen zijn wel goed voor de nagels en welke minder goed?

Er zit veel verschil tussen de verschillende Nagelvijlen. Je hebt de volgende verschillende soorten nagelvijlen:

  • Safieren nagelvijl
  • Diamanten nagelvijl
  • Ijzeren nagelvijl
  • Glas vijl
  • Kartonnen vijl
  • Glansvijl

 

Maar welke Nagelvijlen zijn nou wel  en welke zijn nog niet geschikt voor de nagels?

De Glas nagelvijl en de kartonnen nagelvijl zijn prima voor de nagels, maar de andere vijlen kan je beter achterwege laten.

Wat de glansvijlen betreft, daarbij zijn de 2 stappen glansvijlen prima, die kan je dagelijks gebruiken, de 4 stappen glansvijlen mag je maar 1x per maand gebruiken, als je ze vaker gebruikt dan wordt de nagelplaat te dun.

Nog een goede nagelvijl tip:

Vijl van buiten naar binnen. Vijl niet als een zaag.. De nagels plaat is namelijk opgebouwd uit deeltjes die cross over elkaar heel liggen en als je vijlt als een zaag dan ga je de 2e helft tegen de vleug in. En dat voelt echt verschrikkelijk. 

 

Lees ook: Welke nagellak blijft het langste zitten?

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »