Terug

Welke kleur ondertoon heb ik in mijn huid?

Als je weet welke kleur ondertoon je in je huid hebt, dan kan je heel gemakkelijk bepalen welke tinten make-up er bij jou passen. Maar hoe weet je wat jouw huidtint is? Waar moet je op letten? En wat kies je als je een neutrale huidtint hebt met hier en daar wat verkleuringen of rode vlekjes? Je leest hier hoe je dat in je huid kan zien. 

Welke kleur ondertoon heeft mijn huid?

De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.

Pas als je weet of jouw ondertoon warm, koel of neutraal is, kun je de meest geschikte foundation kiezen. Daarmee zie je er mooi en natuurlijk uit. Gebruik je foundation die niet past bij je huidtint, dan kan je gezicht (te) oranje, roze, rood of grauwig lijken.

Heb ik een warme ondertoon in mijn huid?

Als je een warme ondertoon in jou huid hebt dan staan de kleuren waar geel en oranje in zitten jou het beste. Als jij  gemakkelijk bruin wordt en niet verbrandt, zit er van nature redelijk veel melanine (pigment) in je huid. Waarschijnlijk heb je dan een gelige of olijfbruine warme ondertoon. Een olijfkleurige huid ziet er vaak wat grauw of grijzig uit. Dat komt door de combinatie van de natuurlijke gele ondertoon die iedereen qua huid heeft en de geel groenige tint die bij een olijfkleurige huid hoort.

Neutrale tinten staan het best, maar je kunt ook experimenteren met warme tinten

.

Heb ik een koele ondertoon?

Als je een koele ondertoon in je dan zie je dat aan de volgende dingen: Als je snel verbrandt en niet of nauwelijks bruin wordt, dan bevat je huid duidelijk minder pigment. Je huid heeft dan meestal een roze, blauw-rode, koele ondertoon. Je kunt het ook zien aan de manier waarop je huid reageert. Een roze huid wordt sneller rood en je bloost gemakkelijk. Een huid met een neutrale tint valt soms ook binnen deze categorie, vooral als er sprake is van rosacea. Experimenteer met koele tot neutrale tinten.

Heb ik een neutrale ondertoon?

Als je een neutrale huidtint hebt, heb je geen duidelijke olijfkleurige, roze of vaalgele gloed. Een foundation, concealer of poeder voor deze huidtint vinden is niet zo moeilijk, omdat er meerdere kleurschakeringen bij dit huidtype passen.

Nog een tip om gemakkelijk te zien welke ondertoon huid je hebt:

Je kan ook kijken naar de aderen aan de binnenkant van je pols. Zijn deze blauw/paars? Dan heb je een koele (blauwachtige) ondertoon. Zijn ze groen? Dan heb je een warme, geelachtige ondertoon. Als je niet goed kunt zien of je aderen blauw of groen doorschijnen, dan heb je een neutrale ondertoon.

Ook kan je het goed zien als je een gouden of zilveren doek om doet. Als de gouden lap je mooier uit laat komen dan heb je een warme ondertoon in de huid en komt de zilveren lap mooier over op jou huid dan heb je een koele ondertoon in je huid.

Ben je eruit welke ondertoon je hebt qua huid? Dan kan je nu gaan kijken welke kleuren foundation en concealer er bij jou passen.

Hieronder zie je De ZAO foundation die ik verkoop. Hele fijne natuurlijke foundation die de huid hydrateert. Klik op de foto om direct de producten en kleuren te bekijken.

De magie van ZAO foundation - Viva Donna

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wat is het verschil tussen warme en koele tinten?

Passen de warme of koele tinten beter bij mij?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box