Terug

Wat is het verschil tussen warme en koele make-up tinten?

Wat is het verschil tussen Warme en Koele tinten make-up?

Als je make-up kleuren wilt gaan kiezen dan is het belangrijk om te weten welke kleuren er het beste bij je staan. Ze hebben kleuren in 2 soorten verdeeld; de warme en de koele tinten ( dit heeft overigens niets met de uitstraling van iemand te maken! Maar wat is nou eigenlijk precies het verschil?

Wanneer we het kleurenwiel bekijken zien we links koele kleuren en recht warme kleuren. De primaire kleuren zijn Geel, rood en blauw. Alle secondaire kleuren vind je in de kleuren cirkel. De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.

Een aantal voorbeelden van niet primaire / secondaire warme kleuren zijn: oranje, appeltjesgeel, roestbruin, steenrood, maïsgeel, gelig bruin, okergeel, olijfgroen, goud.

Voorbeelden van niet primaire / secondaire koele kleuren zijn: roze, blauw, grijs, blauwpaars, citroengeel, blauwrood, blauwgroen, zwart, wit, zilver.

Bij een kleurenanalyse bekijken we met kleurendoeken of kleurenstroken wat je mooier staat, warme of koele kleuren? We kijken wat er gebeurt met je haarkleur, oogkleur en huidskleur.

Er kan van alles gebeuren. 

- Je haar kan bijvoorbeeld doffer worden of juist meer diepte en glans krijgen,

- Je huid kan er frisser en strakker uitzien, of juist dof of gelig.

- Je ogen kunnen meer gaan glanzen of juist vlakker worden.

- Je kunt van de verkeerde kleuren kringen onder je ogen krijgen

- Je kin kan zwaarder lijken.

Verder geven de juiste kleuren harmonie in je uiterlijk, je bent een geheel met de kleuren.

Waarom zijn kleuren die we dragen zo belangrijk en kunnen ze ons er op ons gezondst en best uit laten zien? Maar ons er ook ziekelijk en bleek uit laten zien? Hebben mensen je wel eens gevraagd of je je wel goed met je ging terwijl je je prima voelde? Dan had je vast een kleur aan die niet voor je werkt.

Passen de warme of koele make-up tinten beter bij mij?

 

Bekijk al onze make-up producten hier  en de oogmake-upproducten hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box